Dit is ons Team van de Week!
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties

Heel wat jongens van Charleroi in het Team van de Week

Dit is ons Team van de Week!
Foto: © SDG

Speeldag 18 bracht de mooie zege van Charleroi in de topper bij Anderlecht met zich mee. Verder won Club Brugge in de hevige sneeuwval tegen Lokeren en haalde STVV met tien man knap een achterstand op. Voer genoeg voor het Team van de Week.

Doel

Tussen de palen kiezen we voor Colin Coosemans, in de nipte zege van KV Mechelen op bezoek bij KV Oostende hield hij zijn team meermaals recht. Een belangrijke driepunter in de degradatiestrijd.

Verdediging

Achterin stond Jelle Van Damme meer dan zijn mannetje tegen Moeskroen, hij was de sterkste op het veld en niet alleen fysiek. Teixeira zorgde ervoor dat STVV met tien man niet verzoop tegen Zulte Waregem én scoorde zelfs nog de gelijkmaker.

Bij Club Brugge kende Dion Cools dan weer een uitstekende middag in de sneeuw. In de eerste helft kwam heel wat van het Brugse gevaar van zijn rechterflank. N'Ganga deed hetzelfde voor Charleroi bij Anderlecht en leverde uitstekende voorzetten af.

Middenveld

Benavente was ondanks het gure weer zijn flitsende zelve in de clash tussen Anderlecht en Charleroi. De vinnige Zuid-Amerikaan was overal én scoorde de verlossende 0-3. Belangrijk, zeker gezien Anderlecht nog terugkwam tot 1-3. Jordy Clasie kreeg zijn kans bij Club Brugge en stelde niet teleur, hij was de beste man op het veld.

Bij Waasland-Beveren was Morioka de laatste weken in een iets mindere doen, maar tegen Standard vond hij zijn beste vorm opnieuw terug. De Japanner strooide met heerlijke passes. Aan de rechterkant was Kalu dé man bij AA Gent. De klasse droop ervan af in de eerste helft.

Aanval

Nog een Gentse uitblinker was Roman Yaremchuk. De Oekraïner maakte zijn tweede competitiedoelpunt, maar het was vooral zijn assist op Kubo die hem in dit team doet belanden. Rezaei zorgde ook naast de penalty voor onrust bij Anderlecht. Hij lijkt een vaste waarde te worden in dit team.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties