Dit is ons dreamteam van de voorbije tien speeldagen, met Vormer, Verhulst en deze namen

Dit is ons dreamteam van de voorbije tien speeldagen, met Vormer, Verhulst en deze namen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kerstvoetbal brengt ons op dinsdag en woensdag nog speeldag 21, maar ondertussen hebben we dus 2/3 van de reguliere competitie achter de rug. Inclusief play-offs zitten we aan de helft. Hoog tijd om dus even terug te blikken op de meest bepalende spelers van de voorbije tien speeldagen.

Doel

Tussen de palen was Davino Verhulst de voorbije weken steevast de held bij Lokeren. Elke keer ze punten pakten, hadden ze de doelman daarvoor wel te bedanken. Liefst vijf van de tien weken stond hij in ons team de voorbije weken, meer dan voldoende.

Verdediging

In de defensie toonden Brandon Mechele en Nicolas Lombaerts flink wat beterschap, maar we kozen toch voor drie anderen in ons team van de week.

Luyindama is hét blok graniet op de deur bij Standard, Dessoleil kwam week na week in ons team en Dion Cools is zowel aanvallend als verdedigend erg belangrijk voor blauw-zwart.

Middenveld

Kunnen we naast Ruud Vormer kijken? Neen, hij is dé draaischijf en dé spil van een werkelijk fenomenaal draaiend Club Brugge. Gouden Schoen, Ruud komt eraan!

Achter hem kiezen we voor de rots in de branding van AA Gent: Anderson Esiti, een absoluut beest de voorbije weken. Morioka toonde iets mindere vorm, maar blijft er in het Waasland bovenuitsteken en Hans Vanaken blijft ook een held.

Aanval

Teddy Chevalier is de verpersoonlijking van de revival van KV Kortrijk onder Glen De Boeck: goals én assists tovert hij uit zijn hoed. Kalu doet hetzelfde voor Gent als dartele flankspeler. En diep in de spits is Rezaei de voorbije weken helemaal tot ontbolstering gekomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties