Reactie Vanaken zag ook dat Club vierkant draaide voor rust: "Je ziet wat er kan gebeuren als je er een helft niet bij bent"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge
| 1 reacties
Vanaken zag ook dat Club vierkant draaide voor rust: "Je ziet wat er kan gebeuren als je er een helft niet bij bent"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hans Vanaken nam een glansrol op zich in de metamorfose die Club Brugge na de rust doormaakte. Hij geeft aan dat Club dit niet te vaak mag tegenkomen.

De eerste helft was immers niet goed. "Je ziet dat het moeilijk kan worden wanneer je er een helft niet bij bent. Dat moeten we proberen vermijden. We moeten echt 90 minuten lang de tegenstander bij de keel kunnen grijpen", aldus Vanaken achteraf.

"Als je dat niet doet, is geen enkele match makkelijk. We moeten het doen zoals tegen KV Mechelen en er van de eerste minuut invliegen, zo kunnen we tegenstanders echt wegduwen."

We gaan niet elke match met 4-0, 5-0 winnen

De Kerstmatch is traditioneel een moeilijke. "We kwamen vorig jaar ook eerst op achterstand tegen Moeskroen. Ik heb er geen verklaring voor. Ik vond onze start nochtans goed, maar daarna viel het een beetje stil. Het kan natuurlijk ook niet elke helft fantastisch zijn."

Toch, na de goeie prestaties van Club groeit er een zeker verwachtingspatroon. "We gaan niet elke match met 4-0, 5-0 winnen. De tegenstanders hebben ook hun kwaliteiten. We laten ook wat ruimte in onze rug door onze aanvallende intenties, daar maakte Moeskroen goed gebruik van."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties