Nieuwe gegadigde Gouden Stier duikt op: "Natuurlijk wil ik die trui, maar ik wil vooral winnen"

Clint Vens
| 0 reacties
Nieuwe gegadigde Gouden Stier duikt op: "Natuurlijk wil ik die trui, maar ik wil vooral winnen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk is aan een opmerkelijke remonte bezig onder Glen De Boeck. De verpersoonlijking van het nieuwe KVK is misschien wel Teddy Chevalier. De Kortrijk-aanvaller nekte op de vorige speeldag nog Racing Genk met twee doelpunten. Het Franse woelwater lijkt helemaal terug onder De Boeck

Het klikt dan ook bijzonder goed tussen Chevalier en zijn nieuwe trainer: "Als hij wat te zeggen heeft, zegt hij het in mijn gezicht. Zo ben ik ook”, zegt hij. “Ik weet dat ik karakter heb maar dat apprecieert de coach", aldus de aanvaller tegenover HLN.

Gouden Stier

De 30-jarige Fransman is te eerzuchtig om te beweren dat de Gouden Stier geen doel is, maar hij weet ook dat voetbal in de eerste plaats een collectieve sport is: “Ik wil natuurlijk die trui eens dragen maar ik wil vooral winnen. Daarvoor werken wij ons uit de naad met de hele ploeg. Als je ziet hoe Perbet, De Smet, Ouali en Stojanovic helpen verdedigen, dan kun je zeggen dat we de punten als team pakken.”

Naar boven kijken

Glen De Boeck pakte met KV Kortrijk een erg knappe 12 op 18. Hoe valt deze heropleving te verklaren? "Het gaat om mentale kracht”, aldus Chevalier. “Anderhalve maand geleden keken we naar onder, nu zou je al geneigd zijn om te kijken hoeveel punten te nog van de zesde plaats verwijderd bent. Maar mijn hoofd breng je niet op hol: laat ons eerst thuis winnen van Standard en in de beste omstandigheden de korte vakantie ingaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties