Inhaalmatch in Oostende maakt van januari 2018 hyperdrukke maand voor Genk, Philippe Clement reageert

Inhaalmatch in Oostende maakt van januari 2018 hyperdrukke maand voor Genk, Philippe Clement reageert
Foto: © photonews

Voor de match gaf Philippe Clement nog aan dat iedereen zonder krukken cru gesteld de bus op moest voor de verre verplaatsing naar KV Oostende, maar na het uitstellen van de match zag hij toch vooral nadelen. Hij legt even haarfijn uit waarom.

"Misschien waren de stadions vroeger kleiner of steviger?", kon Clement nog een beetje lachen om het uitstel van de wedstrijd. "Neen, mijn spelers waren klaar om te spelen, maar uitstellen was het meest logische voor de veiligheid van de fans."

Maar een en ander heeft natuurlijk wel een impact op de winter van Racing Genk. Op 5 januari trekken de Limburgers naar Benidorm voor een stage van een week, 2018 zal nu nóg grotere inspanningen verwachten dan eerst al gepland.

Uitstel vooral een nadeel, januari wordt nog drukker

"Met ook nog de Beker van België en enkele midweekwedstrijden op ons bord zal er niet veel ruimte zijn in 2018. Dat wordt dus meer recuperatie inbouwen én dus minder trainingsdagen. Het klopt dat we een aantal spelers kunnen recupereren voor die inhaalmatch, maar ik ben niet overtuigd dat iedereen half januari zal terug zijn."

Schrijvers en Dewaest kunnen normaliter vanuit de stage opnieuw fit raken, maar onder meer Trossard, Berge, Mata, Samatta en Heynen zijn vermoedelijk allen langer out. Het programma oogt bovendien erg zwaar, met 5 wedstrijden nog in januari en zelfs 8 matchen in nauwelijks 24 dagen. "En in deze fase moeten we net op weerbaarheid kunnen trainen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties