Sterkhouder van Club kende vorig seizoen donkere maanden: "Toen Clement me apart nam, ben ik voor het eerst in mijn carrière tegen een trainer ingegaan"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 9 reacties
Sterkhouder van Club kende vorig seizoen donkere maanden: "Toen Clement me apart nam, ben ik voor het eerst in mijn carrière tegen een trainer ingegaan"
Foto: © Photonews

Club Brugge had tot op heden geen concurrentie in de Jupiler Pro League. Er staat voorlopig geen maat op blauw-zwart, waar Brandon Mechele uitgroeide tot een sleutelpion in het hart van de defensie.

Na een uitleenbeurt aan STVV is Mechele helemaal terug. De West-Vlaming krijgt onder Ivan Leko alle vertrouwen, een groot verschil met vorig jaar toen hij in een uitzichtloze situatie zat met weinig speelminuten.

"Ik wil daar niet blijven op terugkeren, maar toen Philippe Clement me in die periode apart nam voor een peptalk, ben ik voor het eerst in mijn carrière tegen een trainer ingegaan", zegt Mechele in Het Laatste Nieuws. "Hij bedoelde het natuurlijk goed, maar ik wist wat er ging komen. 'Hard je best blijven doen...' Ik hád al zo hard mijn best gedaan, terwijl ik er niet voor beloond werd. Dan heb je het niet nodig om nog eens zo'n babbeltje te aanhoren. Dat helpt toch niet."

Tweet van vriendin Caroline

Al tijdens de eerste maanden van vorig seizoen kreeg Mechele weinig zijn kans. Een tweet van vriendin Caroline (zie onder) werd opgepikt door de media. "Ik liep thuis ongelukkig rond en dat zag zij natuurlijk ook. Dus uitte ze haar frustratie met een tweet", vervolgt Mechele.

"Misschien op een slechte manier, want het kwam over als een aanval op Preud'homme, terwijl ze mij alleen maar wilde steunen en oppeppen. Helaas is die tweet een eigen leven beginnen te leiden. Caroline was er echt niet goed van. (lacht) En toen ik moest ik háár oppeppen. Uiteindelijk is het uitgepraat met Preud'homme. Want ik heb veel van hem geleerd en uiteindelijk ook wel veel gespeeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties