Ex-speler Anderlecht zag René Weiler niet graag vertrekken: "Het deed mij verdriet, ik vond het spijtig voor hem"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Ex-speler Anderlecht zag René Weiler niet graag vertrekken: "Het deed mij verdriet, ik vond het spijtig voor hem"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het hoofdstuk Anderlecht is definitief afgesloten voor Hamdi Harbaoui. De intussen 33-jarige Tunesische aanvaller kon zich in het Astridpark nooit echt doorzetten, maar blikt in Sport/Voetbalmagazine toch nog eens terug op zijn paars-witte periode. En dan komt ook het item René Weiler ter sprake.

Harbaoui had - zeker in het begin - niet de allerbeste relatie met de Zwitserse coach en hij gaf ook kritiek op hem, maar toch betreurde de huidige aanvaller van Zulte Waregem het vertrek van René Weiler: "Zijn vertrek deed me verdriet. Ik vond het spijtig voor hem. Mijn gevoel is dat hij iets wilde proberen, maar dat hij uit alle hoeken onder druk stond. Op het einde was het beter dat hij vertrok."

In plannen geslopen

De ervaren ex-spits van Lokeren deed er alles aan om zich te bewijzen onder Weiler: "Ik nam me voor om te proberen hem van het tegendeel te overtuigen. Langzaam leek mij dat ook te lukken. Ik zag dat hij van mening begon te veranderen, dat ik stilletjes in zijn plannen sloop. Ik zei tegen mezelf: hij houdt van mijn manier van werken, ik verras hem. Dat was voor mij evenveel waard als een overwinning."

En toen vertrok de man die Anderlecht naar de 34ste landstitel leidde. Harbaoui bleef er echter vol voor gaan: "Toen Hein Vanhaezebrouck de nieuwe coach werd, heb ik hetzelfde gedaan. Ik heb geprobeerd om me te laten zien op de momenten dat ik mijn kans kreeg. Maar zeer vaak kwam die niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties