Hoeveel punten heb je nodig voor de redding? OH Leuven 'beste degradant' sinds play-offs, Mechelen en Eupen presteren bovengemiddeld

Hoeveel punten heb je nodig voor de redding? OH Leuven 'beste degradant' sinds play-offs, Mechelen en Eupen presteren bovengemiddeld

Nog zes speeldagen scheiden ons van het einde van de reguliere competitie. En dus is het stilaan de hoogste tijd om eens te kijken hoe het onderin het klassement zit. Hoeveel punten heb je door de band nodig om je te redden op het hoogste niveau?

Vorig seizoen was het bijzonder spannend tot op het einde van de competitie, maar Moeskroen wist op de laatste speeldag met een overwinning bij Kortrijk toch nog voor de redding te zorgen met 24 punten. Westerlo was met een puntje minder het kind van de rekening.

Een jaar eerder was OH Leuven het kind van de rekening met een verrassend hoog aantal punten: 29, eentje minder dan ... Moeskroen én Westerlo, die net als STVV tot 30 punten kwamen in een seizoen waarin je aan 43 punten ook genoeg had voor play-off 1.

De jaren daarvoor eindigde de rode lantaarn nooit met meer dan 22 punten. Met 18 punten zit KV Mechelen dus nu al dicht bij een puntentotaal waarmee je je in de meeste jaren (vlotjes) zou kunnen redden op het hoogste niveau.

Als we kijken naar hoeveel punten per wedstrijd de hekkensluiter pakte, dan staat Malinwa momenteel sinds de play-offs op een knappe tweede plaats. Enkel OH Leuven deed dus in het jaar van de laatste plaats nog 'beter'. Opgelet: Roeselare speelde in zijn jaar amper 28 wedstrijden door het algemeen forfait van Moeskroen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties