Ook zij gunnen Ruud Vormer van ganser harte de Gouden Schoen: "Hij is de sleutel van de ploeg" en "Zou vreemd zijn als hij het niet wordt"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Ook zij gunnen Ruud Vormer van ganser harte de Gouden Schoen: "Hij is de sleutel van de ploeg" en "Zou vreemd zijn als hij het niet wordt"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen weten we wie José Izquierdo opvolgt als Gouden Schoen en 'Joske' zelf die heeft ook zo zijn mening over wie het moet worden. De 25-jarige Colombiaan tipt - niet geheel verrassend - op zijn ex-ploegmaat Ruud Vormer. En ook Harm van Veldhoven ziet de fonkelende gouden trofee naar 'Ruudje' gaan.

In een interview op de website van Club Brugge in de marge van de topper tussen blauw-zwart en Charleroi van afgelopen zondag laat Izquierdo er geen greintje twijfel over bestaan: "Voor mij wordt het Ruud. Hij speelt al enkele jaren op een hoog niveau. Hij heeft de meeste assists achter zijn naam en scoort veel doelpunten. Hij is de kapitein van Brugge en de sleutel van de ploeg, hij verdient het."

Geen mindere periodes

Ook zijn ex-coach bij Roda JC, Harm van Veldhoven is resoluut: "Het zou maar vreemd zijn als hij 'em niet wint, maar in voetbal weet je natuurlijk nooit. Als je het hele seizoen bekijk en ziet wat hij nu presteert in een Club Brugge dat op het niveau van het kampioenenjaar presteert, dan verdient hij het. Er zijn ook niet zo heel veel kandidaten. Ruud is de meest regelmatige en complete speler geweest. Elke speler heeft weleens een moeilijkere periode of maand, maar bij Vormer is dat heel beperkt."



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties