Optimistische voorzitter RC Genk reageert luchtig op dramatische thuisreputatie van 2 gewonnen matchen op 12

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Optimistische voorzitter RC Genk reageert luchtig op dramatische thuisreputatie van 2 gewonnen matchen op 12
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Erop of eronder voor RC Genk vanavond. De Limburgse topclub moet hard knokken voor een plekje in play-off 1 en dus lijkt de beker de ideale weg om een Europees ticket af te dwingen. Al moet de ploeg van Philippe Clement dan wel voorbij KV Kortrijk. Voorzitter Peter Croonen ziet het evenwel zitten.

Is het alles of niks vanavond voor Genk? "Het is in eerste instantie de terugmatch van de halve finale van de beker van België", houdt Croonen de druk af in het VRT-journaal. "Voor deze avonden doe je het toch. We zijn er klaar voor denk ik, maar dat geldt ook voor Kortrijk. Al hoop ik toch dat wij nét iets meer klaar zijn. We gaan in eerste instantie proberen in Brussel te geraken om op die manier kleur te geven aan ons seizoen."

De statistieken spreken wel niet in het voordeel van Genk, dat nog maar 2 van zijn 12 thuismatchen kon winnen. "Statistisch gesproken, betekent dat dat een zege opnieuw dichterbij is. We geloven er vandaag vol in. De beker is iets speciaals want het is de eerste trofee die Genk ooit gewonnen heeft in z'n clubgeschiedenis.. Het blijft speciaal en als het lukt, zijn we rechtstreeks geplaatst voor Europa. Dat zou een prachtige bekroning zijn."

Druk op de ketel

In de competitie blijft het knokken geblazen voor de Limburgse (top)club: " We staan nu op de zesde plaats en play-off 1 kan ook nog. We zullen zien waar we geraken als we die halen. Play-off 1 halen is nu het eerste doel. De druk is groot hé, we zijn een ambitieuze club. We hebben die ambitie ook uitgesproken en als de resultaten dan een beetje achterblijven dan is er druk en als voorzitter voel ik die ook."

Peter Croonen beseft dan ook dat het (veel) beter moet: "Je wilt dat het goed gaat, dat je prijzen kunt pakken, dat de ploeg het goed doet op het veld, dat iedereen gelukkig is, maar dit zijn ook momenten waar we sterker moeten uitkomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties