Joos verwacht problemen voor scheids Club-Standard: "Over dat publiek moet nagedacht worden"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 105 reacties
Joos verwacht problemen voor scheids Club-Standard: "Over dat publiek moet nagedacht worden"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kracht en invloed van het publiek in Jan Breydel kan niet onderschat worden. Zo zal Bart Vertenten een warme wedstrijd tussen Club Brugge en Standard tegemoet gaan.

Filip Joos had lof voor de sfeer op Jan Breydel. “De ambiance maakt ook de wedstrijd. Ik zit vaak in Premier League matchen en daar kan je soms een speld horen vallen. Iedereen denkt dat de sfeer in Engeland top is, maar dat is niet zo", aldus Filip Joos in Extra Time.

Die sfeer heeft ook nadelen. "In Brugge is het wel zo dat de scheidsrechter vanaf de eerste minuut bij elk fluitsignaal het hele stadion over zich heen krijgt. Bij eender welke fase en zelfs als de ref 100% gelijk heeft. Dat is misschien iets waar eens over nagedacht moet worden. Het is trouwens niet alleen op Jan Breydel zo, maar ’t is wel heel fel in Brugge.”

Wat Serge Gumienny zei: klopt volgens mij niet

-Filip Joos

Serge Gumienny gaf het eerder al aan. "Wat Serge Gumienny zei in een fel besproken interview, dat refs op voorhand al denken van: ‘oei, het is hier Club Brugge en als een beslissing hen niet zint, dan mag ik hier een tijd niet meer fluiten’, dat klopt volgens mij niet. Ik denk dat je door de immense druk gewoon niet meer normaal kan fluiten."

"En dat werkt hé – en ergens is dat misschien ook wel knap -, want je creëert een gevoel dat in geen enkel ander stadion is. Iets waar bijna alle coaches volgens mij jaloers op zijn, want je wint daar punten mee. Maar het is niet meer normaal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties