Lierse-talent binnenkort in de schaduw van Doelman van het Jaar Kalinic: "AA Gent is de ideale club"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Lierse-talent binnenkort in de schaduw van Doelman van het Jaar Kalinic: "AA Gent is de ideale club"
Foto: © SC

Niet alleen Club Brugge, maar ook AA Gent transfereerde de laatste jaren heel wat doelmannen. De laatste in de rij is de jonge Jari De Busser, die aan het eind van het seizoen overkomt van Lierse.

“Ik heb altijd wel de ambitie gehad om bij een eersteklasser terecht te komen en ik kan alleen maar blij zijn dat het bij zo'n ploeg als Gent is", aldus De Busser in Het Nieuwsblad. “Deze transfer is dan ook een mooie stap vooruit: AA Gent heeft een fantastische infrastructuur en beschikt over een uitstekende technische staf en dito spelersgroep.”

Hij ziet het dus zitten. "Volgens mij is AA Gent de ideale club om nieuwe stappen te zetten in mijn ontwikkeling. Mentaal, fysiek en technisch heb ik zeker nog progressiemarge en dat is ook wel normaal op mijn leeftijd.”

Sels achterna

“Het is niet zo makkelijk om mezelf te beoordelen, maar ik hou vooral van de één-tegen-éénsituaties en de druk die erbij komt kijken. Die druk was er ook in mijn twee matchen in het eerste elftal van Lierse. Ik was wel zenuwachtig, maar voor de buitenwereld leek ik blijkbaar rustig.”

Hij zal in Gent in de voetsporen van Matz Sels treden, die ook van Lierse kwam. "We trainde zelfs samen toen hij bij Lierse in de B-kern vertoefde. Ik ben hem uiteraard ook altijd blijven volgen, ook toen hij in Newcastle speelde. Hij heeft ondertussen toch wel al een heel mooie carrière gehad en geldt zeker als een voorbeeld voor mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties