"We zijn voorbereid op zijn trucjes van Dennis van Wijk, hij heeft ooit eens de bezoekerskleedkamer dichtgeplakt en de verwarming een hele week aangezet"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3 reacties
"We zijn voorbereid op zijn trucjes van Dennis van Wijk, hij heeft ooit eens de bezoekerskleedkamer dichtgeplakt en de verwarming een hele week aangezet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoogspanning Achter de Kazerne want daar staat vanavond de beladen degradatietopper tussen KV Mechelen en Eupen op het programma. Vooral voor 'Malinwa' een sleutelmatch want verliezen, is geen optie. De bezoekers uit de Oostkantons voelen iets minder druk, maar willen wel een tik uitdelen.

Voor één man wordt het vanavond hoe dan ook een speciale match: Nils Schouterden. De 29-jarige flankspeler van KAS Eupen heeft een verleden in Mechelen en was er erg geliefd bij de fans. Hoe kijkt hij naar het degradatietreffen? "De druk ligt bij Mechelen. Wij hebben een heel seizoen laatste gestaan, op dat vlak beschikken wij over meer ervaring", klinkt het in 'Het Laatste Nieuws'.

"Vorig seizoen knokte KV Mechelen voor play-off 1, nu tegen de degradatie. Dat is een heel andere mindset. Het belooft een nerveuze pot te worden." Bij Eupen is er redelijk wat veranderd onder Claude Makélélé en er is vertrouwen na de recente resultaten: "We wilden niet meer zo naïef voetballen als in het begin, toen we veel goals slikten. Al zullen we ons in Mechelen niet ingraven. Veel moet er niet veranderen want we zijn goed bezig. Van paniek is er geen sprake."

Erfenis en trucjes

Schouterden heeft wel te doen met zijn ex-club: "Het is jammer dat ze op de laatste plaats staan. Ook de kritiek op Jankovic vond ik spijtig, hij is een goeie coach. Hij kreeg de erfenis van Yannick Ferrera, misschien zitten ze daarom wel in deze netelige situatie."

En dan is er nog de huidige coach van KVM: "Dennis van Wijk ken ik goed. Hij zal er alles aan doen om ons af te leiden. Ik herinner mij dat hij bij Westerlo eens de bezoekerskleedkamer had dichtgeplakt en de verwarming een hele week had aangezet. Het was er superwarm. Het zijn trucjes van Van Wijk om er wat procentjes af te doen bij de tegenstrever, maar daar zijn we op voorbereid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties