Scholz blikt terug op moeilijke Standard-maanden: "Dat kon ik niet accepteren"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 10 reacties

Alexander Scholz werd door Sa Pinto volledig aan de kant geschoven

Scholz blikt terug op moeilijke Standard-maanden: "Dat kon ik niet accepteren"
Foto: © photonews

Alexander Scholz herleeft bij Club Brugge, waar hij op dit moment zelfs Stefano Denswil op de bank houdt. De 25-jarige Deen geniet, want hij heeft nu niet bepaald de leukste maanden uit zijn carrière achter de rug.

Scholz verdween onder Ricardo Sa Pinto uit de ploeg bij Standard. "Ik voel me allesbehalve een bankzitter als ik terugkijk op mijn Standardperiode", zegt hij in HLN.

"Dat was enkel op het einde en onder één coach. Wat de reden was, weet ik niet. Ik trainde zelfs niet meer op mijn positie. Tijdens de week en zelfs in de matchen werd ik als middenvelder gebruikt. Heel bizar. Dat kon ik onmogelijk accepteren en dus moest ik vertrekken."

Tijd voorbij

Van kapitein tot stoplap, het kan verkeren. Na de 4-0 in Brugge schoof Sa Pinto hem aan de kant. "Het was één van mijn slechtste wedstrijden ooit. Je kan iemand naast de ploeg zetten en soms nog gebruiken, maar je kan ook iemand volledig aan de kant schuiven. Niets kreeg ik nog, behalve die ene match tegen Eupen in januari. Ik wist dat mijn tijd bij Standard voorbij was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties