Veel maar weinig geslaagde transfers, Van Wijk niet mild: "Een les die Mechelen nog moet leren" en "Een bloedhekel aan zeikers die zelf niet in orde zijn"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Mechelen
| 12 reacties
Veel maar weinig geslaagde transfers, Van Wijk niet mild: "Een les die Mechelen nog moet leren" en "Een bloedhekel aan zeikers die zelf niet in orde zijn"

De koopwoede van KV Mechelen tijdens de wintermercato was niet te stillen. Bovendien werd er met Aleksandar Jankovic-Dennis Van Wijk ook een trainerswissel doorgevoerd, al is die laatste niet te spreken over de maand januari.

Fitheid. Dé peiler in het plan van Dennis Van Wijk. En laat dat nu net iets zijn wat te veel van de nieuwkomers mankeren. "Dat is een les die ze hier nog moeten leren. In de situatie waarin Mechelen zit, moeten er al-tijd volledig fitte spelers zijn. Fitheid is de essentie", begint de coach op de persbabbel.

Dat is absoluut niet aangewezen in onze situatie

"Beciraj of Verdier kan ik de laatste tien minuten wel inbrengen, maar dat is eigenlijk te gek voor woorden want het zou negentig minuten moeten gaan", gaat Van Wijk verder. "Het kan toch niet dat je tekent bij een nieuwe club en dan nog een maand nodig hebt om matchfit te zijn? Ik snap dat niet. Maar ik ben nog oldschool en ik kan me daar erg druk in maken."

Van Wijk verving Jankovic op 24 januari en toen waren de transfer waarover hij spreekt al voltrokken. "Als ik daar inspraak in had, zou het anders zijn. Maar zo is het nu eenmaal niet."

Ik heb een bloedhekel aan spelers die zeiken op de coach en zelf niet in orde zijn

"Vaak wordt de schuld dan naar de coach verschoven. Dan gaan ze zeiken (in hoog stemmetje): 'de coach geloof niet in mij'. Dan is de coach te streng, of te slap, of tactisch niet goed. Maar het komt er gewoon op neer dat de speler niet fit is. Ik heb een bloedhekel aan spelers die zeiken en zelf niet in orde zijn. Alleen vliegt de coach buiten en de speler mag hier blijven tsjollen. Geen kritiek, enkel een vaststelling", dixit Dennis Van Wijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties