Sven Kums legt uit waarom hij niet zijn allerbeste niveau van bij AA Gent haalt: "Iemand moet wel voor de balans zorgen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 19 reacties
Sven Kums legt uit waarom hij niet zijn allerbeste niveau van bij AA Gent haalt: "Iemand moet wel voor de balans zorgen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toen Anderlecht Sven Kums in de zomer weer naar België haalde, dachten velen meteen aan het Gouden Schoen-niveau dat hij bij de kampioenenploeg van AA Gent haalde. Die hoogvorm bereikte de Dilbekenaar bij paars-wit nog niet.

Daar zijn verschillende verklaringen voor. Anderlecht draait dit seizoen niet zoals Gent destijds, en ook de pas 30 jaar geworden Kums vertolkt bij de Belgische recordkampioen noodgedwongen een andere rol dan bij de Buffalo's.

"Bij AA Gent speelde ik in een andere rol. Met Neto had ik toen een pure zes naast me. Een man die alle gaten dichtliep, waardoor ik als offensieve draaischijf kon spelen", zegt Kums in Het Nieuwsblad.

Niet iemand die leeft van goals

Dat resulteerde in 16 goals en 8 assists in zijn laatste jaar in de Arteveldestad. Momenteel zit Kums aan 0 goals en 2 assists in 31 matchen voor de Brusselaars.

"Trebel en ik zijn twee dezelfde types, maar iemand moet wel voor de balans in de ploeg zorgen. Omdat Adrien iets offensiever is ingesteld, speel ik vooral in een meer defensieve rol. Mijn kansen om mee te gaan zijn dus redelijk beperkt. Of ik dat jammer vind? Scoren is altijd leuk, maar ik ben niet iemand die leeft van goals. Resultaten zijn belangrijker. Ik denk vooral in functie van de ploeg en minder aan mezelf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties