Het titanenwerk van Luc Devroe: minstens acht nieuwe spelers (bijna allemaal titularissen) nodig

Het titanenwerk van Luc Devroe: minstens acht nieuwe spelers (bijna allemaal titularissen) nodig
Foto: © photonews

Pas als Marc Coucke officieel de baas is op Anderlecht kan ook Luc Devroe in actie schieten. Het is ongeveer het grootste publieke geheim ooit dat de manager bij paars-wit aan de slag gaat. Achter de schermen is hij echter al één van zijn zwaarste mercato's ooit aan het voorbereiden.

Managers bellen dezer dagen niet langer naar Herman Van Holsbeeck, maar polsen reeds bij Devroe of ze hun spelers niet kunnen stallen bij de Brusselaars. In ieder geval werkt Devroe vooral met een beperkt groepje makelaars die hij vertrouwt. En nee, Mogi Bayat behoort (voorlopig) niet tot die kring.

Zowat elke positie bij Anderlecht moet aangepakt worden en Devroe moet het evenwicht bewaren tussen vertrekkers en nieuwkomers. Zo kan hij niet iedereen laten gaan die een transfer op het oog heeft. Met het vorige bestuur werden afspraken gemaakt over Leander Dendoncker en Kara Mbodji. Dat zijn de eerste gesprekken die hij na de play-offs zal moeten voeren. 

Zal er nog interesse zijn voor Kara? En wil hij nog vertrekken?

Dendoncker zal hij niet kunnen houden, maar of de interesse in Kara nog zo groot zal zijn na zijn knieproblemen valt serieus af te wachten. Daarnaast zal hij het huurcontract van Kenny Saief - die Vanhaezebrouck absoluut wil houden en waar al een aankoopakkoord van 3,5 miljoen euro over bestaat - moeten bekijken. 

Matz Sels is dan weer een ander probleem. Newcastle wil nog minstens vijf miljoen van de Rode Duivel, maar er zijn goedkopere opties. Hendrik Van Crombrugge bijvoorbeeld. Al is Hein heel tevreden over Sels, hij zal zijn oorlogen met het nieuwe bestuur moeten uitkiezen.

Wat als ook Spajic nog wil vertrekken?

Het verlanglijstje is voor de rest immers heel lang: een bijkomende linksachter, een rechtsback, een drie-viertal centrale verdedigers, een rechtse aanvaller en minstens één bijkomende spits als Teodorczyk niet vertrekt. Begin er maar eens aan...

Spajic wil ook nog een transfer, met Najar zit je met een twijfelgeval, Deschacht lijkt niet meer terug te keren, Onyekuru en Bruno vertrekken, Obradovic is de enige linksachter en Teodorczyk de enige - we laten Ganvoula even buiten beschouwing - spits.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties