Ondanks zege spreekt Sa Pinto tot volgend seizoen niet meer met de pers: "Ik begrijp niet waarom jullie mij niet respecteren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 37 reacties
Ondanks zege spreekt Sa Pinto tot volgend seizoen niet meer met de pers: "Ik begrijp niet waarom jullie mij niet respecteren"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een nieuw hoofdstuk in het verhaal Ricardo Sa Pinto bij Standard. De coach van de Luikenaars wil de komende weken niet meer met de pers spreken. De reden? Te weinig respect voor zijn prestaties.

Standard won met 1-0 tegen Charleroi, maar Sa Pinto nam dus een opmerkelijk besluit. "De club was in een erg moeilijke situatie toen ik naar hier kwam", begon de Portugees zijn monoloog. "Ik heb hier een ploeg gebouwd, samen met mijn staf en spelers. Ik zeg niet dat anderen het beter doen, maar ik doe het op mijn manier. Ik kopieer niemand. Ik kreeg de afgelopen vragen over alles: wissels, kansen, balbezit, organisatie, tactiek en zelfs over de zon en de wolken."

"Heel wat journalisten proberen mij elke week af te maken. Als het bestuur en mijn sportief directeur zouden bepalen hoe ik moet spelen, dan zat ik hier niet meer. Ik ben de enige verantwoordelijke. Dit is wie ik ben en zo zal ik blijven tot op het einde. Ik probeer geen excuses te zoeken, maar ik zoek oplossingen."

"Waarom feliciteren jullie mij eens niet voor het werk dat ik geleverd heb?"

"We zijn de enige ploeg die al iets gewonnen heeft. Ik kan niet begrijpen waarom jullie mij als coach niet kunnen respecteren. Ik ben een coach die resultaten behaalt en respect verdient. En toch blijven jullie over alles en nog wat vragen stellen."

Ook op de geruchten over Michel Preud'homme begon Sa Pinto. "Ik snap niet dat jullie over een nieuwe coach spreken terwijl ik nog één jaar onder contract lig. Waarom feliciteren jullie mij eens niet voor het werk dat ik geleverd heb? Tot op het einde van het seizoen zullen we niet meer met elkaar spreken. Een ding zal ik niet doen: opgeven. Volgend jaar zullen we wel zien of we opnieuw spreken", aldus Sa Pinto, die daarna de perszaal verliet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties