'Eviva Losada', tiendelige terugblik op de carrière van de Beerschot Wilrijk-kapitein: "Mijn grootste mislukking? Dan moet ik toch de periode bij Anderlecht zeggen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
'Eviva Losada', tiendelige terugblik op de carrière van de Beerschot Wilrijk-kapitein: "Mijn grootste mislukking? Dan moet ik toch de periode bij Anderlecht zeggen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hernan Losada (35) neemt na dit seizoen afscheid van het profvoetbal. De Argentijnse spelverdeler speelt met Beerschot Wilrijk nog tien PO2-wedstrijden, en dus blikt Voetbalkrant.com vooruit met tien carrièrevragen. Vandaag: wat was de grootste mislukking uit je loopbaan?

"Dan moet ik sowieso mijn periode bij Anderlecht zeggen. Ik had er net als veel mensen met mij veel meer van verwacht. De kern op dat moment was zéér sterk. Ik ging in die tijd naar Anderlecht om Biglia of Boussoufa te vervangen, maar alle sterkhouders bleven. Bovendien had coach Ariël Jacobs met Anderlecht de beker gewonnen en was de basisploeg al gevormd."

In het seizoensbegin kreeg ik kansen, maar was ik er niet klaar voor

"Toch ben ik ook kritisch voor mezelf. In het seizoensbegin kreeg ik wel kansen, maar was ik er niet klaar voor. De matchen tegen Bate Borisov en de Supercup verloren we met mij in de ploeg. Het was logisch dat de coach dan ingreep en de nieuwe spelers, waar ik er een van was, uit de ploeg gingen."

Ik was er 100 procent van overtuigd dat Anderlecht de beste keuze was

"Sindsdien moest ik vechten voor elke kans. De momenten om me weer in de ploeg te knokken waren door het gebrek aan matchen - in de beker waren we ook snel uitgeschakeld - zéér beperkt."

"Achteraf heb ik geen spijt van mijn keuze. Ik was er toen 100 procent van overtuigd dat de transfer naar Anderlecht de juiste was. Eindelijk kon ik bij een topclub in België laten zien wat ik in mijn mars had."

Losada en Beerschot Wilrijk ontvangen op speeldag 2 van de play-offs Sporting Lokeren (aftrap zaterdag om 18 uur).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties