Ex-ploegmaat, die bij Anderlecht, Charleroi en Standard speelde: "Ik heb nooit een betere middenvelder dan Zetterberg gekend"

Ex-ploegmaat, die bij Anderlecht, Charleroi en Standard speelde: "Ik heb nooit een betere middenvelder dan Zetterberg gekend"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Pär Zetterberg is één van de beste spelers die ooit op onze velden heeft rondgelopen. Het icoon van Anderlecht speelde eerst op uitleenbasis bij Charleroi. Daar konden ze hun ogen met moeite geloven.

Gevraagd naar de beste speler waar hij ooit mee samenspeelde, moest Olivier Suray (ex-verdediger van Anderlecht en Charleroi) niet lang zoeken. "Zonder enige twijfel: Pär Zetterberg", zegt hij in LDH. "Op menselijk vlak was hij al schitterend."

"Maar toen Aad de Mos besliste om hem wegens zijn ziekte (Zetterberg lijdt aan suikerziekte) opzij te schuiven, kwam hij bij Charleroi terecht. Op technisch vlak kon iedereen direct zien welke kwaliteiten hij had."

"Ik ken veel middenvelders die konden voetballen, maar die meestal lateraal speelden. Zetterberg, dat was altijd verticaal. Hij nam altijd de juiste beslissing, of het nu met links of rechts was. Ik kan me niet herinneren dat ik met een sterkere speler samenspeelde", aldus Suray.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties