Clash Coucke-Van Holsbeeck: beide partijen willen zoveel mogelijk uit de brand slepen

Clash Coucke-Van Holsbeeck: beide partijen willen zoveel mogelijk uit de brand slepen
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Gisteren om 17u30 kwam er een persbericht binnen van Anderlecht: "De Raad van Bestuur van RSC Anderlecht heeft unaniem beslist om de samenwerking met Sportief Manager Herman Van Holsbeeck te beëindigen." Kort maar bondig. Al gaat dat wel nog een lange nasleep kennen.

Het verhaal achter het ontslag van Van Holsbeeck is immers iets langer dan de korte persmededeling. Van Holsbeeck zat woensdag samen met Coucke en kreeg een minnelijke schikking voorgesteld. Eentje die veel minder was dan de (om en bij) 1 miljoen euro ontslagvergoeding waar hij recht op heeft.

Van Holsbeeck had tot 17u vrijdagnamiddag om op dat voorstel te reageren, maar deed dat niet. Waardoor de club niet anders kon dan het ontslag officieel bekend maken. Maar dat betekent dus dat het voor de rest een procedureslag zal worden.

Fouten zoeken

Eentje waarin Coucke zo weinig mogelijk zal willen betalen en Van Holsbeeck zoveel mogelijk zal willen binnenrijven. Daarbij zal zwaargewicht Coucke het niet nalaten om alle mogelijke middelen aan te spreken. Alle beslissingen van Van Holsbeeck van de laatste jaren zullen mogelijk onderzocht worden op fouten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties