Derde keer, goeie keer: zomeraankoop van Waasland-Beveren stond eerder al dicht bij twee andere Belgische clubs
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties

Paul Keita, de nieuwste speler van Waasland-Beveren, werd eerder ook genoemd bij Charleroi en Club Brugge

Derde keer, goeie keer: zomeraankoop van Waasland-Beveren stond eerder al dicht bij twee andere Belgische clubs
Foto: © SC

Met de aanwerving van de 25-jarige middenvelder Paul Keita heeft Waasland-Beveren een eerste steen in de heropbouw van de ploeg gelegd. Hij is een onbekende voor België, maar België is geen onbekende voor hem.

Wie is Paul Keita? De Senegalees begon bij de beloften van Benfica, vertrok dan naar Griekenland waar hij voor verschillende clubs speelde en belandde tenslotte bij het Hongaarse Mezokövesd. Aangezien die club onlangs failliet is gegaan, was Keita een vrije speler en kon Waasland-Beveren hem gratis ophalen. Dit seizoen gaan we hem niet meer aan het werk zien, maar volgend seizoen moet hij een vaste waarde zijn.

Debuut (?) in België

De Senegalees is voor ons nog een grote onbekende, maar hij kent België wel. Stéphane Demol is de link in dat verhaal. In 2009 verwelkomde de toenmalige Charleroi-coach Keita op training, maar tot een definitieve transfer kwam het toen niet. Het jaar daarop nam Demol hem wel mee naar het Griekse Giannina, waar Keita tot beste jongeling van Griekenland verkozen werd. 

In 2015 hing nog een Belgische transfer in de lucht. Het Griekse SDNA wist dat Club Brugge een bod had uitgebracht op de toenmalige sterkhouder van Kalloni, maar voorzitter Nikos Michalakis wou hem niet laten gaan en dus viel ook die overgang door de mand. Met een driejarig contract bij Waasland-Beveren kan Keita volgend seizoen eindelijk debuteren in België.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties