"Makkelijker om thuis tegen Brugge of Anderlecht te voetballen dan tegen Moeskroen" - de cijfers versus ambities Genk

"Makkelijker om thuis tegen Brugge of Anderlecht te voetballen dan tegen Moeskroen" - de cijfers versus ambities Genk
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk wist onder Philippe Clement iets neer te zetten. Het wist zich te plaatsen voor de bekerfinale én play-off 1. Wat is er nu mogelijk in die eindstrijd? Misschien wel veel. Maar dan moet het stilaan gaan gebeuren ...

“We zullen het wedstrijd per wedstrijd moeten kijken”, is Jos Daerden duidelijk in Sport/Voetbalmagazine. “Maar met het team dat er nu is en de teamspirit die Philippe erin bracht, moeten wij van niemand bang zijn.”

“Je moet iedere week top zijn, maar het zal soms makkelijker zijn om thuis tegen Brugge of Anderlecht te voetballen dan tegen Moeskroen”, aldus nog Jos Daerden. Geven de cijfers hem daarin gelijk?

Cijfers

Niet helemaal: Racing Genk pakte tegen de teams uit play-off 1 amper 3 op 15 (20%) in eigen huis in de reguliere competitie. Het won van Club Brugge (2-0), maar verloor van Charleroi (0-1), Standard (0-2), Anderlecht (0-1) en Gent (1-2). Tegen de teams buiten play-off 1 boekten ze in eigen huis 15 op 30 (50%).

Na de zege tegen Standard in play-off 1 is het nu dus zaak om ook in de komende vier thuismatchen zoveel mogelijk punten te pakken. Enkel zo is Europees voetbal mogelijk voor De Smurfen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties