Talentjes spotten in de play-offs? Dit elftal jonkies kreeg al hun kans de voorbije speeldagen

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 5 reacties
Talentjes spotten in de play-offs? Dit elftal jonkies kreeg al hun kans de voorbije speeldagen
Foto: © photonews

Een aantal weken geleden maakten we een elftal van jonge talentjes die in play-off 2 volgens ons wel eens dé kans zouden krijgen om te laten zien aan hun respectievelijke teams wat ze in hun mars hebben. Hoe staat het halfweg?

We hadden een aantal potentiële diamantjes op het oog en we bekijken alvast halfweg de play-offs eens hoever ze al staan. En welke van hen zijn ondertussen al aan de oppervlakte gekomen - of zijn er anderen? Dit dachten we vooraf:

Doelmannen

In doel keken we uit naar Ortwin De Wolf, die op het einde van de reguliere competitie een knappe match keepte bij Lokeren en daarop verder kan bouwen. De komende matchen zal hij zoals vooraf afgesproken was zijn kansen krijgen.

Babacar Niasse mocht al eens in doel staan in plaats van Van Crombrugge bij Eupen, Merveille Goblet bij Waasland-Beveren.

Verdedigers

Erdin Demir trekt van Waasland-Beveren naar Zulte Waregem na play-off 2, dus dachten we dat Daam Foulon wel eens zijn kans zou kunnen krijgen op de linksachter bij de Waaslanders. Hij mocht ook twee keer spelen, maar verdween ondertussen opnieuw uit de selectie. Niels Verburgh speelde wél al vijf keer centraal achterin.

Ook Rocky Bushiri en Erik Palmer-Brown kregen ondertussen al hun kansen bij KV Oostende en KV Kortrijk en deden het niet slecht. Rijad Sadiku zagen we nog niet in actie bij Moeskroen, Jarno Libert zet zich dan weer wél door bij OH Leuven en dan is er nog de jonge Othman Boussaid die steeds meer zijn draai lijkt te vinden bij de Pallieters van Lierse.

Middenveld

Juan Pablo Torres kreeg nog geen kansen in play-off 2 bij Sporting Lokeren, al doet Peter Maes wel flink wat talent opdraven. Monsecour, Benchaib en Cevallos kregen ook in de reguliere competitie al kansen. Ook Yusuf Lawal komt er stilaan door bij de Waaslanders op rechtsbuiten.

Het debuut in de basis van Leicester-huurling Kamal Sowah bij OH Leuven was een absolute voltreffer. Van hem mogen we de komende vijf wedstrijden dus zeker nog wel wat verwachten. Tyron Ivanof kreeg bij Kortrijk nog maar 21 speelminuten, de Kerels zitten nog volop in de strjid om winst in de groep. Louis Verstraete is zoals verwacht een vaste waarde bij de Leeuwen

Bij KV Oostende zagen we met Banda, Bataille en D'Haese ook nog enkele jonkies al meermaals opdraven ondertussen. Bij Anderlecht zette Saelemaekers zich als verdediger/middenvelder helemaal door. 

Aanvallers

De piepjonge Daan Vekemans moet het in de spits bij OH Leuven voorlopig stellen met invalbeurten, maar gaf in 64 minuten wel al een assist. Clément Petit bij Moeskroen? Een op- en af-verhaal momenteel. De verdere ontbolstering van Chakvetadze bij AA Gent is dan weer geen verrassing.

En zo komen we nu uit bij:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties