Gent-manager Michel Louwagie haalt snoeihard uit naar de VAR: "Ongezien, hoe kan een videoref nu nog respect hebben voor zichzelf?"

Redactie
| 92 reacties
Gent-manager Michel Louwagie haalt snoeihard uit naar de VAR: "Ongezien, hoe kan een videoref nu nog respect hebben voor zichzelf?"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent kreeg zondag tegen Standard een strafschop, maar dat hadden er twee moeten zijn. Toen Koutroubis Gigot neerhaalde met een judogreep, wees scheidsrechter Jonathan Lardot niet naar de stip.

De videoref kwam vervolgens niet tussen, tot groot ongenoegen van de Gent-spelers en hun coach Yves Vanderhaeghe. Ook manager Michel Louwagie was er niet over te spreken. "Dat was nu toch een 'clear error'?", reageert Louwagie in Het Laatste Nieuws. "Zo'n catchgreep heb ik in die 28 jaar dat ik het voetbal zit, nog niet gezien."

"Meestal trekt een verdediger even aan het shirt en laat hij het dan los, maar hier volhardde hij tot Gigot op de grond lag. Als je dat niet opmerkt als videoref, moet je iets anders gaan doen. Ik ben gedegouteerd. Hoe kan een videoref nu nog respect hebben voor zichzelf?"

Louwagie beseft dat de gevolgen van deze beslissing groot kunnen zijn. "We zijn bestolen. Dit kan ons Europees voetbal kosten!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties