Genk denkt aan nieuw stadion: "Gent is op alle gebied een voorbeeld voor ons"

Genk denkt aan nieuw stadion: "Gent is op alle gebied een voorbeeld voor ons"
Foto: © photonews

Racing Genk heeft nog werk voor de boeg wil het dit seizoen een Europees ticket binnenhalen. Dat is echter het grote doel, al wordt er ook op langere termijn al gekeken. "En dan is Gent op alle vlakken een voorbeeld."

Voorzitter Peter Croonen staat ondertussen een jaar aan het roer van Racing Genk. Een interessant jaar, waarin verschillende knopen op korte termijn moesten worden doorgehakt. Nu is het tijd voor andere accenten.

“We willen iets meer bezig zijn met de langere termijn. Een uitdaging op dat vlak is ons budget omhoog krijgen”, aldus Croonen in Sport/Voetbalmagazine. “Daarvoor is een nieuw of verbouwd stadion nodig. Dat is een katalysator voor de evolutie van een voetbalclub, kijk maar naar AA Gent.”

Gent

“Ons stadion is nog steeds mooi, maar een verbouwing is een project van vijf à tien jaar. Daarom mag je niet te laat beginnen met de denkoefening. Met de moderne technieken kan je meer inkomsten puren uit de stadionbeleving.”

“Gent is in zijn totaliteit een voorbeeld. Die hebben een hele site die Ghelamco ontwikkelt. De totale inkomsten daarvan zijn heel hoog. De absolute top is moeilijk voor een club als Genk, maar topvijf zijn en blijven is absoluut mogelijk. We zullen stappen moeten zetten als je ziet hoe de inkomsten evolueren bij Gent, Anderlecht, Standard en Club Brugge.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties