Ook bij Club Brugge klopt er een talentvolle jongen van de nationale U17 op de deur: "Ik zou binnen dit en enkele jaren graag willen doorbreken"

Clint Vens
| 0 reacties
Ook bij Club Brugge klopt er een talentvolle jongen van de nationale U17 op de deur: "Ik zou binnen dit en enkele jaren graag willen doorbreken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Coucke kondigde vrijdagmorgen aan dat de acht grootste talenten van de U17, tevens ook jeugdinternationals in die leeftijdscategorie, allen een profcontract tekenden bij paars-wit. Ook bij Club Brugge loopt er een pareltje rond die vrijdag meegaat naar het EK U17.

Lars Dendoncker, broertje van Anderlecht-speler Leander, is één van de belangrijke pionnen in de selectie van bondscoach Thierry Siquet. Lars speelt bij Club Brugge en hoopt daar zijn kans te krijgen in de (nabije) toekomst. 

"Ik zou binnen dit en enkele jaren graag willen doorbreken. Hopelijk bij Club, maar via een uitleenbeurt bij een ander team in eerste klasse is ook een mogelijkheid", zegt hij aan de Krant van West-Vlaanderen.

Leander als voorbeeld

De vergelijking met zijn broer Leander stopt niet bij de achternaam: "Bij Club speel ik meestal op het middenveld, terwijl ik bij de nationale ploeg een rij lager sta. Maar geen probleem voor mij, die polyvalentie is een pluspunt. Leander staat al ver, en kwam indertijd ook uit voor de U17. Ik kan dus wel een voorbeeld aan hem nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties