Rupel Boom krijgt licentie, Spaenhoven lost probleem op: "Ik ga nu op cursus, maar ik wist zelfs niet dat die optie bestond"

Rupel Boom krijgt licentie, Spaenhoven lost probleem op: "Ik ga nu op cursus, maar ik wist zelfs niet dat die optie bestond"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rupel Boom heeft vandaag voor het BAS zijn licentie gekregen voor eerste amateur. Het heikel punt was de functie van Urbain Spaenhoven, die als een soort technisch directeur optreedt bij de kampioen uit tweede amateur. Maar daar is een oplossing voor: "Ik wist zelfs niet dat die cursus bestond."

Spaenhoven haalt opgelucht adem: "Eerlijk, als we de licentie niet gekregen hadden, was ik gestopt", aldus de man met 39 jaar ervaring in het trainersvak. "Je zal me ook op geen enkele foto van de kampioenenviering zien lachen hebben. Ik was wel blij, maar het spookte door mijn hoofd. Wat als we door mij de licentie niet gekregen hadden..."

Dan kan ik evengoed facteur worden

"Maar ik ben blij dat het gezond verstand heeft gezegevierd. Het BAS heeft op de juiste manier meegedacht. Kijk, ik acteer als een soort technisch directeur bij Rupel Boom. Onze trainer heeft het juiste UEFA A-diploma, maar mijn taak is om mensen bij te sturen. Als ik dat niet mag doen, kan ik evengoed facteur worden", zegt Spaenhoven ons.

In de toekomst zal dit niet meer kunnen gebeuren. "De mensen van het BAS hebben me gevraagd waarom ik geen EVC-cursus (Eerder Verworven Competenties) gevolgd heb. Ik viel uit de lucht, ik wist niet dat het bestond. Met 39 jaar ervaring kom ik daarvoor wel in aanmerking", knipoogt hij. "Dan word je gelijkgesteld met een UEFA A en mag je in de dugout zitten. Zolang ik dat niet heb, ga ik in de tribune zitten."

Ik heb mijn leven gewijd aan mijn zoon, voetbal is mijn uitlaatklep

Voor Spaenhoven een overwinning. "Ik heb zoveel successen geboekt in lagere reeksen. Dan zie je soms ex-spelers die meteen in eerste klasse terecht kunnen. Denk je dat het makkelijker is om in 3de, 2de en 1ste provinciale kampioen te spelen? Of in de amateurreeksen? Dan heb je soms toch wel wat afgunst."

"Voetbal is altijd mijn uitlaatklep geweest. Ik heb mijn leven gewijd aan mijn zoon die een hersenverlamming heeft gehad. Maar ik ben heel trots wat ik heb bereikt in het voetbal. Zeker nu met Rupel Boom. Ze zeiden toen ik bij Beerschot Wilrijk zat dat ik een ploeg had om kampioen te spelen. Bij Rupel Boom zou het wel iets anders zijn. En kijk..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties