Ja, Club Brugge is zenuwachtig voor zondag: "Dat is normaal, wat is voetbal zonder emotie en stress? Dat maakt het net zo interessant"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert vanuit Brugge
| 4 reacties
Ja, Club Brugge is zenuwachtig voor zondag: "Dat is normaal, wat is voetbal zonder emotie en stress? Dat maakt het net zo interessant"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge is nerveus, aldus Hein Vanhaezebrouck een paar weken geleden en ook Lorenzo Staelens benadrukte het nog eens. Klopt dat, Ivan Leko? Ja dus, maar dan op een positieve manier, benadrukt de coach van Club Brugge.

"Ja, natuurlijk zijn we zenuwachtig. Dat is normaal. Positieve druk, positieve stress. Wat is voetbal zonder emotie en stress? Dan is het geen voetbal hé, dat maakt het net zo interessant", gaf Leko ruiterlijk toe.  

"Je kan naar beide kanten van de zaak kijken, positief en negatief. Maar hoeveel punten hebben wij dit seizoen meer gepakt dan de andere teams? 10 à 15 punten meer dan Anderlecht, 20 meer dan Genk, 20 meer dan Standard, dat is een feit hé", wees Leko nog eens fijntjes op de verhoudingen voor play-off 1. 

"Wat we tot nu toe getoond hebben, is dat we de beste ploeg zijn, dat is nu eenmaal zo. Maar stress of druk is gewoon normaal. Dit is dan ook geen gewone match, het is een topmatch in de play-offs, twee weken voor het einde van competitie. Iederéén weet hoe belangrijk deze match is en wij accepteren dat ook. Dit is geen vriendschappelijke match in de maand juni of juli hé, dit is een mooie uitdaging."

Vanaf dag één op kop

Ivan Leko heeft geen enkele reden om te twijfelen, daarvoor is het tot nu toe gewoon te goed geweest vanwege zijn troepen: "Hoeveel keer hebben wij dit jaar al getoond dat Club Brugge er staat op de moeilijkste momenten? Vanaf dag één tot op heden stonden we altijd op kop en meestal met meer dan 10 punten voorsprong. De druk voor elke match was groot, maar mijn spelers waren altijd op de afspraak, mét kwaliteit."

En ook in de play-offs staat blauw-zwart er, alleen qua puntenwinst kan het toch wat beter: "Wij hebben ook in deze play-offs getoond dat ons voetbal goed is. Onze match in Genk van vorige week vrijdag was goed, die op Gent ook, onze twee recente thuismatchen tegen Charleroi en Standard... Dat was gewoon goed voetbal", aldus Leko.  

"Het resultaat was ook goed. Het kon natuurlijk beter, het kan altijd beter, maar wat we gepresteerd en getoond hebben, geeft ons genoeg vertrouwen naar zondag toe. We vertrouwen erop dat we top zullen zijn. We willen op onze manier een goeie match spelen en we geloven dat ons voetbal beter is dan dat van Anderlecht, we moeten gewoon full gas vooruit!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties