18-jarig OHL-talent imponeert met eerste basisplek: "Het was niet slecht, maar ik kan veel beter"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 12 reacties

Daan Vekemans erg ontgoocheld na gemiste kansen en 0-2 nederlaag tegen Kortrijk

18-jarig OHL-talent imponeert met eerste basisplek: "Het was niet slecht, maar ik kan veel beter"
Foto: © photonews

OHL ging dan wel met 0-2 onderuit tegen KV Kortrijk, maar één van de lichtpunten was ongetwijfeld de jonge Daan Vekemans. De amper 18-jarige aanvaller kreeg zijn eerste basisplek van Nigel Pearson en kwam bijna twee keer aan scoren toe.

Vekemans is één van de grote talenten van de OHL-jeugdopleiding. "Ik ben heel teleurgesteld, net als heel de ploeg", vertelde Vekemans na de wedstrijd. "We kunnen veel beter. We hadden vandaag perfect kunnen winnen indien we onze kansen afmaakten."

Vekemans kwam zelf twee keer alleen voor Bruzzese, maar miste. "De eerste keer wil ik de bal voorbij de keeper tikken, maar hij redde met zijn voet. De tweede keer kon ik net niet aan de bal en kwam de keeper goed tussen", aldus de talentvolle aanvaller. 

Amper 18

Toch nog even benadrukken: Vekemans vierde pas in februari zijn 18e verjaardag. "Oke, het was niet slecht, maar ik kan veel beter. Of de coach nog iets zei na de match? Niks speciaal. Ik hoop dat ik volgend seizoen nog meer speelminuten krijg. Ik wil zo hard mogelijk blijven werken om hogerop te geraken", klinkt het strijdvaardig.

Tot slot was er nog de 23e minuut, waarin er geapplaudisseerd werd voor François Sterchele, de ex-spits van OHL die dag op dag 10 jaar geleden overleed. "Het is me opgevallen tijdens de match. Ik speelde toen ook al bij OHL. Ik herinner me het nog. Dat was toch één van mijn lievelingsspelers", besluit Vekemans

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties