Dit is ons laatste Team van de Week!
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties

Gent, Charleroi en Genk sterk vertegenwoordigd

Dit is ons laatste Team van de Week!
Foto: © SDG

Met de laatste speeldag in de play-offs viel voor de meeste teams het doek over het seizoen 2017/2018. Enkel Sporting Lokeren, Zulte Waregem en Racing Genk moeten nog aan de bak. We kregen vooral op zondag genoeg stof voor ons Team van de Week.

Doel

Tussen de palen kiezen we voor Nicolas Penneteau, hij hield in de beladen derby tegen Standard zijn netten schoon met enkele puike reddingen.

Verdediging

Achterin stal Samuel Gigot de show, de Speler van het Jaar volgens de Gentse supporters leverde en fenomenale assist af voor het doelpunt dat Gent naar Europa bracht.

Verder kreeg ook Steeven Willems de handen op elkaar. De verdediger was beter dan de Dessoleil die we de laatste weken aan het werk zagen en dat na een jaar afwezigheid. Op rechts was Anderlecht-talent Alexis Saelemaekers één van de weinige lichtpunten bij paars-wit.

Middenveld

We kiezen voor een sterk bevolkt middenveld met controleurs als Seck en Agbo die hun rechtstreekse tegenstander(s) losjes in de achterzak staken op zondag. Bezus was dé man bij STVV en wat gezegd van Franck Berrier. Nog steeds persona non grata bij het Oostendse bestuur, maar hij zorgde wel haast op z'n eentje voor de zege.

Leandro Trossard was in het Astridpark een echte lust voor het oog, jammer dat zijn mooiste doelpunt nog afgekeurd werd. Hernan Losada was in zijn afscheidsmatch ook voetballend de grote held met twee assists en een doelpunt. E viva Losada!

Aanval

Voorin mocht Yuya Kubo opnieuw aan de bak als diepe spits bij AA Gent en de Japanner deed dat meer dan goed. Hij scoorde dé goal van de Europese kwalificatie.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties