Misnoegde speler van Anderlecht niet mals voor Hein Vanhaezebrouck: "Zo behandel je een speler toch niet?" en "Ga ergens heen waar ik wél respect krijg"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 34 reacties
Misnoegde speler van Anderlecht niet mals voor Hein Vanhaezebrouck:  "Zo behandel je een speler toch niet?" en "Ga ergens heen waar ik wél respect krijg"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Hij had Anderlecht naar eigen zeggen nog veel diensten kunnen bewijzen in play-off 1, maar Henry Onyekuru kwam na zijn knieblessure niet meer aan de bak in het slot van de competitie. En daar kan de Nigeriaanse (flank)aanvaller absoluut niet mee lachen. De schuldige? Hein Vanhaezebrouck.

De 20-jarige huurling van Everton is in een interview met Het Laatste Nieuws niet bepaald mals voor zijn coach: "Hij heeft al wéken niet meer met mij gesproken. Ik weet wel wat hij over me verteld heeft. Via de media moest ik vernemen dat ik zogezegd niet klaar was. Zo behandel je een speler toch niet? Zeker niet als die maanden aan een stuk keihard gewerkt heeft om terug te komen. Dat is me gelukt, maar het was niet voldoende voor sommigen", aldus een ontgoochelde Onyekuru. 

Respect

De vertroebelde relatie met zijn coach heeft trouwens gevolgen: "Ik kan bevestigen dat Anderlecht met Everton een deal had over een tweede seizoen op uitleenbasis, maar de finale beslissing lag bij mij. Inmiddels is het zeker: ik blijf niet. Pas op, eerst wilde ik wel bijtekenen. Alleen had de trainer mij de voorbije weken niet nodig. Op die manier heeft het geen zin, toch? Ik ga ergens heen waar ik wél respect krijg. In het buitenland", klinkt het overtuigd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties