Te goed voor de Jupiler Pro League: deze elf spelers zijn klaar voor een stap hogerop
Redactie
| 37 reacties

Te goed voor de Jupiler Pro League

Te goed voor de Jupiler Pro League: deze elf spelers zijn klaar voor een stap hogerop
Foto: © SDG

Het seizoen in de Jupiler Pro League zit er definitief op, de spelers kunnen nu volop genieten van een deugddoende vakantie. Verschillende jongens zullen we volgend jaar wellicht nimmer terugzien in België.

De Jupiler Pro League is al langer een opstapje richting een hoger aangeschreven competitie in het buitenland. Ook afgelopen seizoen lieten enkele spelers zien dat ze intrinsiek te sterk zijn voor de Belgische eerste klasse. Een overzicht van elf potentiële vertrekkers die zich onderscheidden.

Doel

Doelman Lovre Kalinic bevestigde bij AA Gent en is absoluut klaar voor een stap hogerop. De clubs uit de Premier League en de Serie A volgden zijn prestaties op de voet.

Achterhoede

Leander Dendoncker kende een moeilijk jaar, maar kwam er in de play-offs weer helemaal door. De Rode Duivel vond zijn WK-niveau terug en zal na twee mislukte pogingen vertrekken.

Ook andere centrumverdedigers maakten indruk dit seizoen. Christian Luyindama liet in zijn eerste volwaardige jaar bij Standard zien dat hij hét postuur voor de Premier League heeft. Over het Kanaal zijn ze bovendien ook wild van het Genkse duo Omar Colley en Joseph Aidoo.

Middenveld

2017-2018 was ook het jaar van Adrien Trebel. De Fransman blonk uit onder de vleugels van Hein Vanhaezebrouck en lokte zo de interesse uit van onder meer Marseille, Nice en enkele teams uit de Bundesliga. Ook voor Gouden Schoen en assistkoning Ruud Vormer zal de interesse groot zijn, net als voor zijn Brugse kompaan Hans Vanaken. De twee metronomen loodsten Club naar de landstitel. Verder zal Alejandro Pozuelo zich klaar voelen voor de stap naar het buitenland.

Aanval

Dit was natuurlijk ook het seizoen van de wingers. Leandro Trossard vond na maanden blessureleed zijn beste benen terug en Anthony Limbombe groeide uit tot Rode Duivel. Gent (Moses Simon en Samuel Kalu) en Standard (Mehdi Carcela en Junior Edmilson) konden in de nacompetitie dan weer rekenen op twee creatieve wingers. Keuze te over bijgevolg voor ons elftal mogelijke vertrekkers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties