Analist Losada teleurgesteld in Argentinië: "Dit na vier weken voorbereiding? Hoe wilden ze die muur op die manier doorbreken?"
Sander De Graeve
Sander De Graeve, Manuel Gonzalez Oubina en Hernan Losada vanuit Moskou
| 0 reacties

Hernan Losada was teleurgesteld in de prestatie van Argentinië

Analist Losada teleurgesteld in Argentinië: "Dit na vier weken voorbereiding? Hoe wilden ze die muur op die manier doorbreken?"
Foto: © SC

Tijdens dit WK reist Hernan Losada mee als huisanalist van Voetbalkrant.com. De Argentijn zag zijn land teleurstellen tegen de stugge IJslanders. Het 1-1 gelijkspel kwam ook bij hem aan als een verrassing. Vooral de balcirculatie van Argentinië bleek het zorgenkind.

"Tegen het verwachte lage en compacte blok van IJsland was de balcirculatie van Argentinië niet snel genoeg om mogelijkheden te creëren. Het was een wereld van verschil met het tempo en positiespel van Spanje gisteren. De Argentijnen zochten altijd het centrum en nooit de flanken op."

Het zorgde voor weinig kansen voor Argentinië dat bovendien slordig met de bal omsprong. "De beste kansen van IJsland kwamen uit eigen fouten van de Argentijnse verdediging. De verdediging was zwak waardoor elke diepe bal voor gevaar zorgde."

De IJslandse defensie stond wel op punt. "Het was een muur die als een handbal team van rechts naar links bewoog. Messi kwam centraal steeds tegen drie, vier tegenstanders uit en was niet intelligent genoeg om de oplossing op de flank te zoeken. Hoe ze in godsnaam op die manier die muur wilden doorbreken is een raadsel. Ze hadden vier weken om deze match voor te bereiden en toch probeerden ze telkens door het centrum te gaan."

Tegen de zwakste ploeg in de groep gingen 25.000 fanatieke supporters teleurgesteld naar huis -Hernan Losada

De Argentijnse bondscoach greep ook te laat in. "De wissels kwamen te laat, Pavón deed in zijn eerste twee minuten al meer dan Di Maria in de hele wedstrijd." Dit rechttrekken zal nodig zijn. "Play And move, switchen van posities en meer de flanken benutten met een betere bezetting voor doel moeten ze doen. Tegen Kroatië en Nigeria zal het beter moeten zijn, dat zijn teams die een stuk sterker staan op aanvallend vlak. Anders wordt het moeilijk om de groep te overleven. Tegen de zwakste ploeg van de groep gingen 25.000 mensen teleurgesteld naar huis."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties