Collega-doelman onthult wat hij in de spelerstunnel zei tegen Thibaut Courtois toen die mocht debuteren als 16-jarig broekventje

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Collega-doelman onthult wat hij in de spelerstunnel zei tegen Thibaut Courtois toen die mocht debuteren als 16-jarig broekventje
Foto: © photonews

Herinnert u zich nog de eerste match van Thibaut Courtois? 17 april 2009 tegen AA Gent. Zijn collega aan de overkant was toen Frank Boeckx, de huidige doelman van Anderlecht. En die herinnert zich nog wel een en ander van die avond.

"Ik denk dat de papieren van László Köteles niet in orde waren en dus streden Koen Casteels en Thibaut Courtois voor een plaats tussen de palen. Iedereen had Casteels in de goal verwacht, maar het werd Courtois", getuigt Boeckx (32) in Sport/Voetbalmagazine van deze week. 

Geen stress

"Een paar minuten voor de aftrap stonden we schouder aan schouder in de spelerstunnel. Hij was zestien jaar en ik vond het mijn taak als oudere collega om hem gerust te stellen. Ik weet nog precies wat ik tegen hem zei: 'Geen stress. Doe gewoon zoals op training en het komt wel goed.'"

Boeckx herinnert zich een gelijkaardig tafereeltje van vlak voor zijn grote vuurdoop: "Toen ik debuteerde tegen Beveren is Barry Copa bij mij gekomen en dat deed mij wel iets. Wij gaan nu eenmaal collegiaal met elkaar om. Blijkbaar had Courtois mijn schouderklopje niet nodig, maar toen wist ik totaal niet wie hij was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties