Wat een debuut bij Anderlecht! Bornauw doet monden openvallen: "Zijn grootste kwaliteit? Geraak er maar eens voorbij"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 15 reacties

Sebastiaan Bornauw maakte een geweldig debuut bij Anderlecht

Wat een debuut bij Anderlecht! Bornauw doet monden openvallen: "Zijn grootste kwaliteit? Geraak er maar eens voorbij"
Foto: © photonews

Naast de spitsen waren het vooral de twee 19-jarigen die zaterdagavond opvielen bij Anderlecht. Voor zijn debuut in eerste klasse liet Sebastiaan Bornauw bijzonder sterke dingen zien. De 19-jarige verdediger zou wel eens één van de revelaties kunnen worden.

Geen Kara? Geen Dendoncker? Geen probleem! Hein Vanhaezebrouck vraagt nog wel om verdedigende versterking, maar kan alvast rekenen op één van zijn youngsters om het gat op te vullen. Sebastiaan Bornauw was bijzonder sterk. "Hij speelde vorig seizoen in een ander systeem onder Emilio (Ferrera), maar dit systeem ligt hem nog beter", aldus Vanhaezebrouck. "Ik heb echt geen schrik om hem te zetten."

Het was alsof hij al jaren meedraaide, terwijl het toch zijn eerste match met inzet was bij de grote jongens. "Hij heeft zijn kans gegrepen hé", knikte zijn collega-negentienjarige, Saelemaekers. "Zijn kwaliteiten? Hij blijft kalm onder alle omstandigheden. En vooral: hij kan een aanvaller voor zich houden. Die krijgt amper bewegingsruimte. Dat is enorm!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties