Top&Flop Santigol, Roef on Fire, sterke Thomas & Ivo en de trots van Limburg versus spitsenproblemen, concentratiestoornissen en het uitgaande licht bij Wesley Moraes
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 2 reacties
Santigol, Roef on Fire, sterke Thomas & Ivo en de trots van Limburg versus spitsenproblemen, concentratiestoornissen en het uitgaande licht bij Wesley Moraes
Foto: © SC

Ook in het seizoen 2018 - 2019 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. Op maandag mag u dus ook naar wekelijkse gewoonte een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Doelmannen on fire 

Sammy Bossut pakte een strafschop voor Zulte Waregem in de Ghelamco Arena en het aantal reddingen van Kenny Steppe was niet op een hand te tellen. En dan nog waren er goalies die het nóg straffer deden afgelopen weekend.

Davy Roef was meer dan on fire tegen Waasland-Beveren en pakte zo uit met een ongeziene clean sheet, terwijl ook Thomas Kaminski echt alles pakte op de Bosuil. De doelmannen baas, een knappe prestatie van hen allemaal. 

Oh Ivan Santini!

Zes goals in twee wedstrijden? Dat is nog nooit gebeurd aan het begin van een seizoen. Ivan Santini is er als een speer vandoor gegaan in de strijd om de Gouden Stier, nu al.

De aanvaller heeft zijn ploegmaat Landry Dimata meteen gevonden, samen scoorden ze al negen keer in twee wedstrijden voor paars-wit. Champagnevoetbal én heersende jonkies, wat gaan we nog beleven in het Astridpark dit seizoen?

Genk is de trots van Limburg

Wat een knappe tifo van de Smurfen alweer voor het duel tegen STVV. De 90 minuten daarna bewezen ze ook echt de trots van Limburg te zijn.

Tegen een (alweer) steriel STVV kon het uiteindelijk niet winnen - met dank ook aan doelman Steppe, zie boven. Toch verdiende het de drie punten, zoals ook Antwerp tegen Kortrijk (onder leiding van Ivo Rodrigues) topvoetbal op de mat wist te brengen. Genieten met grote G was dat, net zoals van de penseeltrekken van Malinovskyi.

FLOP

Spitsenproblemen?

Hoe goed het ook loopt bij Anderlecht in de spits, zo mank loopt het bij sommige andere ploegen. Want ondanks sterke goalies is het toch ook deels de 'fout' van pakweg Standard, Antwerp, Gent en Genk dat ze niet wonnen van hun respectieve tegenstanders.

In de aanval mag er nog wel wat bij hier en daar, want afwerking is ook belangrijk als je play-off 1 echt wil gaan halen. 

Doelpunten slikken in het slot

Wat je zeker ook niet mag doen is doelpunten gaan slikken in het slot. Bij Anderlecht komen ze al twee keer goed weg na momentjes van concentratieverlies. Dat kan hen in topmatchen misschien wel punten gaan kosten.

En Zulte Waregem slikte al twee keer een goal in blessuretijd, waardoor ze niet 6 op 6 maar ... 2 op 6 hebben. Brute pech voor Francky Dury en zijn troepen, of toch iets om zich een beetje zorgen over te maken? We laten het voorlopig in het midden.

Wesley?!

Wat dacht Wesley Moraes precies toen bij hem het licht zo hard uitging tegen Moeskroen na amper tien minuten. Na zijn revanches op Kara Mbodj en Mitrovic is hat al de derde keer dat hij ferm buiten de lijntjes kleurt.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties