Club moet Wesley wekenlang missen en Leko denkt aan een héél opvallende vervanger
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge
| 32 reacties

Club Brugge-coach Ivan Leko denkt aan Lois Openda (18) als vervanger voor Wesley

Club moet Wesley wekenlang missen en Leko denkt aan een héél opvallende vervanger

De definitieve uitspraak over Wesley Moraes weet Club Brugge morgen pas en bij een late beslissing kan hij in principe nog spelen tegen KV Kortrijk, maar Ivan Leko rekent daar niet op. De spits haalt de selectie niet en dus moet de coach een vervanger vinden.

"Mijn systeem veranderen?", kreeg Ivan Leko de vraag. "Enerzijds kunnen we rekenen op onze automatismen, want we spelen nu al bijna een jaar op dezelfde manier. Anderzijds hebben we geen ander type speler zoals Wesley. We moeten vooral balans houden in de ploeg."

Openda

Voor morgenavond - en de komende weken - zijn er een paar mogelijke vervangers. Dennis en Schrijvers zijn in principe de grootste kanshebbers, maar Leko heeft klaarblijkelijk iets anders in gedachten.

"Er is ook nog Lois Openda. De fans kennen hem niet zo goed, maar hij maakt een heel positieve indruk op training. Bovendien zijn we heel blij dat hij doorgroeit uit onze jeugdacademie. Ik reken alleszins op hem. Morgen zullen we zien." Verschiet dus niet als de 18-jarige Belg morgen speelt, ook al vergaarde hij nog geen enkele minuut in de Jupiler Pro League.

Meer nieuws

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties