Scholz verlaat Club Brugge, maar hij was lang niet de enige ex-Standardspeler die zich nooit kon doorzetten in Jan Breydel
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties

De ex-Standardspelers die zich nooit konden doorzetten bij blauw-zwart

Scholz verlaat Club Brugge, maar hij was lang niet de enige ex-Standardspeler die zich nooit kon doorzetten in Jan Breydel

Club Brugge haalde Alexander Scholz in januari naar Jan Breydel, maar na slechts zeven maanden mag de Deense verdediger alweer ophoepelen bij blauw-zwart. Scholz keert terug naar zijn thuisland en tekende bij FC Midtjylland.

De voorbije jaren waren er enkele spelers met een verleden bij Standard die zich nooit hebben kunnen doorzetten bij de landskampioen. Hieronder volgt een overzichtje: 

1-Wilfried Dalmat

De rechtsbuiten verliet Bergen in 2008 voor Standard. Dalmat kende vooral een sterk eerste seizoen bij de Rouches en was vaak een gesel voor de flankverdedigers. Hij hielp de Luikenaars mee aan de titel tijdens de dubbele controntatie met Anderlecht. 

Na een tegenvallend tweede seizoen bij Standard besloot de Franse vleugelflitser zijn kans te wagen bij Club Brugge. Blauw-zwart nam hem voor 1,5 miljoen euro over, maar hij kon nooit overtuigen in Jan Breydel. 

2-Marcos Camozzato

Bij Standard werd hij gezien als de beste rechtsback van België. Na drie seizoenen aan de oevers van de Maas werd hij getransfereerd naar Club Brugge in het kader van een ruiloperatie. Laurent Ciman maakte de omgekeerde beweging. 

De Braziliaan was bij blauw-zwart slechts een schim van de beresterke vleugelverdediger die hij bij de Rouches ooit was. Hij was twee seizoenen in Brugge actief. 

3- Mémé Tchité

Mémé Tchité is de enigste speler die ooit actief was bij de drie grootste clubs in België (Standard, Anderlecht en Club Brugge). De Rouches haalden de topschutter weg bij Racing Santander in 2010. Bij Standard kende hij twee uitmuntende seizoenen met 17 en 18 goals in respectievelijk zijn eerste en tweede seizoen. 

In 2012 plukte Club Brugge hem weg in Luik voor 2 miljoen euro, maar onder meer door de concurrentie van ene Carlos Bacca werd ook zijn Brugse passage nooit een succes. In zijn eerste seizoen scoorde hij nog 6 keer, maar het seizoen daarop maakte hij slechts vier optredens voor blauw-zwart. 

4-Guillaume Hubert

De doelman bleef vijf jaar bij de Rouches en in het seizoen 2015-2016 leek de doorbraak er eindelijk te komen voor Hubert. De 24-jarige keeper was echter niet altijd even betrouwbaar bij de Luikenaars en toen Gillet later dat seizoen zijn plek onder de lat overnam, was het einde verhaal voor Hubert

Club Brugge rook zijn kans en telde een half miljoen neer voor het Luikse jeugdproduct. Hubert greep vorig seizoen, net als Gabulov en Horvath, echter nooit seizoen kans. Hij zou nu in de belangstelling staan van Charleroi. 

5- Alexander Scholz 

De Deen verzilverde drie sterke seizoenen op Daknam met een transfer naar Standard in januari 2015. Zijn eerste twee seizoenen op Sclessin waren uitstekend en de sobere verdediger mocht zelfs even de kapiteinsband dragen. De ontbolstering van ene Christian Luyindama dreef Scholz echter op het achterplan vorig seizoen. 

In januari legde blauw-zwart nog 1,5 miljoen op tafel voor Scholz. Na amper acht matchen bij Club Brugge verlaat de 25-jarige Deen de Jupiler Pro League en keert hij terug naar zijn thuisland. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties