Nu bij Real Madrid, maar gewezen Genk-doelman Thibaut Courtois werd destijds bijna aan een andere JPL-club verkocht
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 4 reacties

Gewezen Genk-doelman Thibaut Courtois werd destijds bijna aan STVV verkocht

Nu bij Real Madrid, maar gewezen Genk-doelman Thibaut Courtois werd destijds bijna aan een andere JPL-club verkocht

Thibaut Courtois realiseerde op zijn 26ste een droomtransfer naar Real Madrid. Tien jaar geleden brak de nummer 1 van de Rode Duivels door bij KRC Genk.

Een carrière hangt soms af van cruciale wendingen. Nog voor Courtois uitgroeide tot het sluitstuk van Genk, verhuisde hij bijna naar rivaal STVV. Dat vertelt Jos Beckx, die de doelman onder zijn hoede had in de Genkse jeugd.

"Ik heb Thibaut tussen zijn veertiende en zestiende getraind. Er zaten toen veel goede keepers in de opleiding van Genk", zegt Beckx in Het Belang van Limburg. "Intern was niet iedereen overtuigd van Thibaut. De club haalde Gilles Lentz bij Standard en het geloof in Casteels was ook iets groter. Ik was onder de indruk van Thibauts lengte, snelheid en voetballend vermogen. Qua pakwerk was er nog marge, maar door zijn wilskracht heeft hij heel veel bereikt. Daardoor wist ik dat hij het ver kon brengen. Dan heb ik het niet over Real Madrid of Chelsea, maar de eerste ploeg van Genk of Standard zou hij zeker kunnen halen, dacht ik."

Te duur voor STVV

Beckx werd in 2009 keeperstrainer van STVV. "Het gevolg was dat ik Thibaut en zijn vader een paar keer gecontacteerd heb om naar Sint-Truiden te komen. Ze zijn zelfs thuis komen praten en zagen een transfer best zitten. Ook trainer Guido Brepoels stond achter zijn komst. Alleen liep de transfer spaak omdat Genk nog een fikse transfersom vroeg voor de amper 16-jarige Courtois. Voor STVV was het net iets te veel", besluit Beckx.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties