Anderlecht-coryfee begrijpt Vanhaezebrouck ook niet: "Als hij Kums wil zetten, had hij zijn bestuur wel even mogen inlichten"

Anderlecht-coryfee begrijpt Vanhaezebrouck ook niet: "Als hij Kums wil zetten, had hij zijn bestuur wel even mogen inlichten"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck zal het wel bewust gedaan hebben. Maar de reden waarom hij Adrien Trebel zo viseerde ontsnapt bijna iedereen. Ook Gille Van Binst, Anderlecht-coryfee bij uitstek, ziet niet direct een verklaring daarvoor.

Van Binst kent Vanhaezebrouck en heeft meestal wel door waarom hij iets doet. Deze keer echter niet. "Wat heeft Hein in godsnaam te winnen bij een conflict met zijn beste en duurste speler? Ik ken hem redelijk goed van in onze tijd samen bij Lauwe, maar wat hij hiermee wil bereiken is me een raadsel", klinkt het in Het Nieuwsblad.

"Wil hij Kums weer in de ploeg op de plaats van Trebel? Dan had hij zijn bestuur wel even mogen inlichten vóór ze hem het duurste contract uit de clubgeschiedenis lieten ondertekenen. Je kan hem nu moeilijk op de bank zetten."

Niemand mee gebaat

Van Binst pleit dan ook voor een gesprek. "En het is nu niet dat Kums vorig seizoen de pannen van het dak speelde bij Anderlecht, hé. Ik hoop dat ze het onderling uitpraten. Trebel houdt zich kalm in de pers. Het zou niet slecht zijn als Vanhaezebrouck dat ook doet. Zijn team heeft een goede Trebel nodig. Met een conflict tussen de coach en de kapitein is niemand gebaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties