Dit zijn de efficiëntste spitsen in de Jupiler Pro League tot dusver
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 5 reacties

Dit zijn de efficiëntste spitsen in de Jupiler Pro League tot dusver: Ivan Santini, Jelle Vossen, Leandro Trossard, Wesley Moraes, William Owusu en co tegen elkaar afgewogen

Dit zijn de efficiëntste spitsen in de Jupiler Pro League tot dusver
Foto: © SC

We zijn acht speeldagen ver in de Jupiler Pro League, hoog tijd om even te kijken wie de meest efficiënte spitsen tot dusver zijn, al kan het snel keren natuurlijk.

Ivan Santini

Ivan Santini begon als een absolute wervelwind aan het seizoen en tekende uiteindelijk voor twee hattricks in zijn eerste twee wedstrijden in paars-witte loondienst. Na drie wedstrijden en zeven doelpunten bleef zijn wapen stilstaan tot de topper tegen Standard, waardoor hij het met 8 goals in evenveel wedstrijden gemiddeld genomen erg goed doet. 

Met acht doelpunten is hij vooralsnog veruit de topschutter, maar hij speelde wel al bijna alle minuten mee (704 op 720) waardoor hij goed is voor een doelpunt om de 88 minuten in de Jupiler Pro League tot op heden. Met ook  nog een assist erbij heeft hij al een voet in negen goals.

Wesley Moraes

Een ander verhaal is het voor Wesley Moraes, die tot op heden voor vijf doelpunten (en een assist) zorgde in onze vaderlandse competitie. Daarvan kwamen er drie in de wedstrijd tegen KAA Gent op speeldag 8, waardoor hij nu mee in het pakketje in de achtervolging op Santini komt.

Door een schorsing was de Braziliaan er nog maar zes wedstrijden bij voor Club Brugge en dus totaliseert hij tot op  heden 'amper' 455 speelminuten, waardoor hij goed is voor een doelpunt per 89 minuten. Qua gemiddelde doet hij dus quasi evengoed als Santini.

Leandro Trossard

Maakt ook indruk: Leandro Trossard. Zes goals in de competitie, maar ook al evenveel doelpunten in Europa en zo met 12 goals en vier assists misschien wel de man die al in het meeste doelpunten betrokken was. Erg knap, veel meer valt er niet over te vertellen.

Trossard maakt wel vrij veel speelminuten voor KRC Genk, omdat hij erg belangrijk is momenteel. Daardoor zit hij in competitie aan een goaltje per 104 minuten, een gemiddelde dat door zijn hattrick tegen Cercle Brugge ferm is teruggevloeid uiteraard.

Landry Dimata & William Owusu

Ook Landry Dimata begon als een tierelier aan het seizoen, maar de productie viel daarna wat stil voor de aanvaller van RSC Anderlecht. Met vijf goals (en een assist) in 619 speelminuten doet hij het veel minder dan Wesley en Santini.

William Owusu speelde al alle minuten voor Antwerp, dus met zijn vijf doelpunten (en ook hij een assist) staat hij er qua minuten per doelpunt het slechtste van de vier voor. Mboyo, Rezaei en Ampomah totaliseerden al vier goals, maar hadden daar ook betrekkelijk veel tijd voor nodig.

Vossen, Kamada & de Gentse supersubs

Doet er dan niemand beter dan Ivan Santini, die een goal om de 88 minuten maakte? Jawel, liefst vier spelers. Al moet dat allemaal wel een beetje met een korreltje zout nemen. Giorgi Kvilitaia (2 goals in 8 minuten) en Daichi Kamada (2 goals in 44 minuten) staan namelijk voorlopig helemaal bovenaan, maar kregen nog erg weinig speelkansen.

Doen het ook goed: Jelle Vossen (4 goals in 257 minuten, weliswaar drie keer vanop de stip) en Jonathan David (4 goals in 270 speelminuten). Zo is Jelle Vossen van de spelers die minstens vier keer scoorden eigenlijk de meest efficiënte. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties