Pieter Gerkens en Zakaria Bakkali reageren erg verschillend op de 'crisis' bij RSC Anderlecht

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 6 reacties
Pieter Gerkens en Zakaria Bakkali reageren erg verschillend op de 'crisis' bij RSC Anderlecht
Foto: © photonews

RSC Anderlecht staat na tien speeldagen op plek drie in de stand, met 20 op 30 en een achterstand van zes en vijf punten op KRC Genk en Club Brugge. Toch was er de voorbije weken veel te doen over de grote crisis bij paars-wit ...

Natuurlijk gaat het naast de competitie ook niet goed in Europa (0 op 6) en in de Beker van België (roemloos uitgeschakeld tegen Union), maar toch: met 20 op 30 vallen de cijfers al bij al nog mee voorlopig voor paars-wit.

En toch waren de fans boos en kwamen ze in Waregem met een duidelijk statement tegen het bestuur. "Of de zege voldoende is om de crisis helemaal weg te spoelen? Misschien niet volledig, maar het is wel een stap in de goede richting", vond Pieter Gerkens. "Nu moeten we een reeks neerzetten om de crisis weg te spoelen."

We staan op de derde plaats ...

Zakaria Bakkali nam het dan weer helemaal anders op: "Crisis? We staan op de derde plaats, dan kan je toch niet echt spreken van een crisis? Als je voorlaatste staat, dan kan het crisis zijn", verwees hij naar zijn seizoen vorig jaar bij Deportivo La Coruna.

Bakkali zelf is ondertussen wel steeds belangrijker aan het worden voor paars-wit: "Het begint stilaan te draaien, ja. Ik ben zeker nog niet op mijn top, maar weet niet hoever ik er momenteel nog af zit. Zowel de ploeg als ik kunnen nog meer doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties