Een week nadat de bom barstte: "De hele affaire heeft ingehakt op Ivan Leko, dat was wel duidelijk"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 57 reacties
Een week nadat de bom barstte: "De hele affaire heeft ingehakt op Ivan Leko, dat was wel duidelijk"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De hemel viel vorige week op Ivan Leko. De succescoach van Club Brugge werd opgepakt in het onderzoek naar fraude en matchfixing en moest zelfs een nacht in de cel doorbrengen.

Leko kwam donderdag vrij onder voorwaarden, maar het nieuws werd wel opgepikt door de internationale media. 

"De hele affaire heeft ingehakt op Ivan, dat was wel duidelijk", vertelt zijn voormalige ploegmaat van bij Lokeren en goede vriend Mijat Maric in Het Laatste Nieuws. "Ik dacht dat België een democratie was. Maar als ik zie wat er zich allemaal heeft afgespeeld, twijfel ik daar nu over. Zijn hele leven is overhoop gehaald. Álles is veranderd."

"Ivan is een goede, eerlijke man. Echt waar."

Edward Still, de videoanalist van blauw-zwart, gelooft de Kroaat. "Het gaat... redelijk goed met Ivan. Eigenlijk kan of wil ik niet te veel zeggen over de gebeurtenissen van de afgelopen week. Ik kan wel zeggen hoe hij in elkaar zit. Ivan is een goede, eerlijke man. Echt waar."

"Heel Club Brugge staat voor 200 procent achter de coach. De staf, het bestuur, de supporters. We gebruiken al onze energie om hem te ondersteunen. Want Ivan is belangrijk voor de ploeg. We weten dat hij onze steun nodig heeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties