POLL: Welke Anderlecht-verdediging is het meest complementair?

Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 31 reacties
POLL: Welke Anderlecht-verdediging is het meest complementair?
Foto: © photonews

We hebben het nu al veel over de aanval van Anderlecht gehad, maar achteraan is er evengoed een probleem. Twee keer de nul houden - tegen Moeskroen en STVV - is ook niet om over naar huis te schrijven. Welke jongens zouden het best bij elkaar passen?

Eigenlijk zijn zowat alle combinaties al de revue gepasseerd. Van Vranjes-Bornauw-Milic in het begin van het seizoen, over Najar-Sanneh-Milic tot Lawrence-Bornauw-Sanneh. En alles daar tussenin uiteraard.

Maar welke jongens zijn nu het meest compatibel? Als je voor een potige aanpak wil kiezen, zijn Vranjes en Sanneh wel je mannen. Als je iets meer voor de opbouw wil kiezen, zou je naar Najar - die uiteraard geen centrale verdediger is, maar daar meer dan zijn streng trekt - en Bornauw neigen.

Risico

Eigenlijk zou Bornauw - als man met de beste pass - altijd in die verdediging moeten staan. Ook Sanneh, die met zijn kracht en kopkracht wel iets kan bijbrengen, maar nog niet kon overtuigen. Milic lijkt voetballend niet echt het niveau te halen. Als alternatief is er wel James Lawrence, die een degelijke indruk naliet.

Vranjes is dan weer een risico gebleken. Kan hij beletten dat de stoppen doorslaan? Want fysiek is hij de meest indrukwekkende van de vijf centrale verdedigers (we laten Delcroix en Dante even buiten beschouwing). Een combinatie van kracht en techniek? Vranjes-Sanneh-Bornauw of Najar-Sanneh-Bornauw... Wat is uw mening?

Wie moet er in de driemansverdediging staan?

36%
0%
4%
4%
4%
0%
52%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties