De 'Proximus ePro League': hoe eindelijk ook België op de kar van de boomende eSports springt

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
De 'Proximus ePro League': hoe eindelijk ook België op de kar van de boomende eSports springt

Tijdens het scrollen op de sociale media heb je de naam misschien zien passeren: de Proximus ePro League. De eerste officiële FIFA-competitie in België. Hoe zit dat nu precies in elkaar?

Het kwalificatietoernooi om aan elke eersteklasser een officiële eSporter toe te wijzen is momenteel volop aan de gang. Eens elke club een speler heeft, gaat de competitie van start. Die zal net zoals de Jupiler Pro League verlopen: een regulier seizoen met play-offs voor de beste zes. (Lees meer op de officiële website)

Bestaande competities

Het is nu zeker niet zo dat deze nieuwe stap in de eSports-wereld compleet uit de lucht komt vallen. Eerder dit jaar werden ook al vier Belgian Red eDevils geselecteerd om ons land te vertegenwoordigen op het internationale niveau.

In sommige andere landen zijn ze er zelfs al jaren mee bezig en je hoeft het niet te ver te gaan zoeken. De Nederlandse eDivisie is bijvoorbeeld een wereldleider op het vlak van professionele FIFA. Per voorbeeld: de Limburgse eDevil Stefano Pinna heeft zich opgeworpen tot één van de beste spelers ter wereld, maar aangezien er in België nog geen competitie was, tekende hij onlangs zijn profcontract bij PSV.

Big business

Proximus moet in samenwerking met de Pro League de drijvende kracht worden achter het langverwachte initiatief voor gamers. Het multimediaplatform gaat zelfs ESPORT TV lanceren, een apart kanaal op Proximus TV speciaal gewijd aan het uitzenden van verschillende eSports.

Voor de leken die zich nu afvragen 'wie gaat er in godsnaam naar gamers kijken?': een groot toernooi van de populairste spelen zoals 'League of Legends' of 'Fortnite' trekt telkens tientallen miljoenen online kijkers en brengt nog eens miljoenen euro's in het laatje voor één van de snelst groeiende markten ter wereld. ESports gaat steil omhoog en wordt steeds meer aanzien als een volwaardige discipline zoals klassieke sporten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties