Vijf redenen waarom Zetterberg in de sportieve cel opnemen een goeie zet zou zijn

Vijf redenen waarom Zetterberg in de sportieve cel opnemen een goeie zet zou zijn
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht denkt eraan Pär Zetterberg terug te halen en de Zweed heeft daar wel oren naar. Een goeie zaak, maar dan moet je hem wel specifiek inzetten op zijn kwaliteiten. Zijn profiel vinkt in ieder geval alle eisen af.

Er zijn veel goeie redenen om Zetterberg terug te halen, maar om er een teammanager van te maken, dan heeft het weinig zin. Zetterberg moet in de scouting en de transferbeslissingen ingeschakeld worden, daar heeft hij immers meer zicht op. Vijf redenen waarom de terugkeer van Zetterberg - als adviseur of sportief manager - een goeie zaak zou zijn.

Het Anderlecht DNA

De meest voor de hand liggende reden natuurlijk. Zetterberg is één van de meest succesvolle spelers ooit bij Anderlecht. Hij won er zes keer de titel. Maar belangrijker: hij was de patron en stuurman van de ploeg bij alle zes van die titels. De Zweed droeg de ploeg en stond voor het succes van Anderlecht in die tijd: een technisch onderlegde speler, die met één actie een match kon beslissen. "Geef mij de bal en jullie lopen maar", zei hij ooit tegen Besnik Hasi. En iedereen ging daarin mee.

Onbeschreven blad

Zetterberg heeft enkele jaren scouting voor Anderlecht gedaan in Scandinavië, maar is voor de rest nooit in contact geweest met managers na zijn carrière. Dat kan als een nadeel gezien worden, maar het is net dat wat Marc Coucke momenteel zoekt: onbesproken mensen. Het devies na het losbreken van de storm is immers om zo proper mogelijk te werken.

Kennis van zaken

Zetterberg heeft in zijn analyses al laten blijken dat hij een goed zicht heeft op wat een ploeg nodig heeft. Hij zag in Dennis Praet jaren geleden al een middenvelder die een rijtje lager moest voetballen, luidde als eerste de alarmbel enkele jaren geleden toen Anderlecht steeds minder creatieve spelers haalde en ijvert voor de terugkeer van een 'nummer 10'. Hij weet perfect hoe een ploeg functioneert en wat ze nodig heeft om beter te worden. 

Uitgesproken mening

Zetterberg is er ook de man niet naar om een blad voor de mond te nemen. Hij hoeft ook niemand naar de mond te praten, want dat is net wat niet in de profielomschrijving van Michael Verschueren staat. Zetterberg kan de zwakke punten aanwijzen en als er niet naar hem geluisterd wordt, zal hij dat niet accepteren.

Scandinavische connectie

De naam Zetterberg is in Scandinavië een naam die deuren opent. Om in die competities jonge talenten of interessante spelers weg te lokken, is nog financieel haalbaar voor Anderlecht. Een interessante markt waar de topcompetities niet meteen gaan kijken.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties