Interview Kumordzi praat voor het eerst over zijn dopingschorsing: "Ik zat zo diep dat de gevolgen me niet konden schelen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk
| 3 reacties
Kumordzi praat voor het eerst over zijn dopingschorsing: "Ik zat zo diep dat de gevolgen me niet konden schelen"
Foto: © photonews

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

Bennard Kumordzi is terug na een lange dopingschorsing en is alweer niet meer weg te denken uit het hart van de Kortrijkse defensie. Hij blikt eenmalig terug op één van de moeilijkste periodes in zijn carrière.

Kumordzi werd na een wedstrijd op Standard al in oktober betrapt op een verhoogde Carboxy-THC-waarde, wat het gebruik van cannabis aanduidt. Pas in mei werd hij uiteindelijk voor vier maanden geschorst, hij doet zijn verhaal bij Voetbalkrant.com.

De verdediger zat diep, erg diep, op het moment van de feiten. "Wij Afrikanen denken altijd dat we mentaal zó sterk staan, dat we niet met een mental coach moeten praten over onze problemen. Ik had het in die periode enorm moeilijk. Ik had net mijn moeder verloren en ook mijn dochtertje zat in een moeilijke situatie. Ik bezocht vaak mijn dochtertje in het ziekenhuis in Leuven. Als ik ooit nog eens zo diep zit, zal ik er wel over praten."

Ik ben geen valsspeler 

-Bennard Kumordzi

De Ghanees dacht toen niet aan de gevolgen. "Op dat moment kon het me niet schelen wat er zou gebeuren", geeft hij toe. Hij wil benadrukken dat het niet zijn bedoeling was om de boel te bedotten. Cannabis is dan ook niet prestatiebevorderend, wel integendeel. "Ik ben geen cheater, geen valsspeler. Ik speel voetbal zoals het gespeeld moet worden. Zo zie je me ook geen spelers schoppen. Zelfs op training wil ik altijd clean winnen."

Steun van KV Kortrijk

Zo'n dopingschorsing is uiteraard delicaat, zeker op latere leeftijd (Kumordzi is al 33), maar KV Kortrijk bleef hem steunen. "Daar ben ik de club enorm dankbaar voor. Niet elk team zou zoiets doen, zeker op mijn leeftijd. Ook de coaches en ploegmaats steunden me. Van Anastasiou heb ik zelfs nog een brief gekregen."

Ook zijn familie leed onder de hele zaak. In Ghana swingden de geruchten immers de pan uit. "Mijn familie had me meteen gebeld, ook zij gingen door een moeilijke periode. Thuis werd er veel foute informatie verspreid. Er werd zelfs gezegd dat ik nooit meer zou spelen en dat Kortrijk mijn contract ontbonden had." Intussen staat hij opnieuw in het hart van de verdediging. "Ik heb nooit getwijfeld over mijn terugkeer."

Morgen heeft Kumordzi het nog over zijn gevecht om terug te keren op het hoogste niveau én de fout die zijn schorsing nog verlengde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties