AA Gent - Cercle Brugge: Drie redenen waarom de Gentse trein nu definitief vertrokken is

Mathias Vranckx
| 8 reacties
AA Gent - Cercle Brugge: Drie redenen waarom de Gentse trein nu definitief vertrokken is

Jean-Luc Dompé was met twee goals en een assist de uitblinker in de 1-3 overwinning op STVV. Maar wij zagen meer dan een Dompé die boven water kwam, veel meer. Hieronder vindt u drie redenen waarom Gent en Jess Thorup definitief vertrokken zijn richting play-off 1.

Arnaud Souquet

In zijn eerste wedstrijden voor AA Gent kon de Fransman ons niet direct overtuigen, maar dat is naarmate van tijd wel beginnen komen. Het valt op dat de laatste tegenstanders van de Buffalo's hun aanvallen heel vaak langs de rechterflank opbouwen. Dit meer dan waarschijnlijk om de snelle Souquet te vermijden.

Dat zagen we tegen Eupen, dat zagen we tegen Charleroi en ook tegen STVV. Als er dan wel eens een doelpunt langs de kant van Souquet viel zat hij er meestal voor niets tussen. Zo scoorde Bruno op Charleroi nadat Nurio een fantastische run deed op links. Maar Odjidja ging toen in de fout nadat zijn rechtsback mee naar voren was getrokken om de 1-1 proberen te maken. 

Anderson Esiti

Niet onmiddellijk de beste voetballer, maar wel een blok Nigeriaans beton. In principe is hij tweede keus na Birger Verstraete, maar ze kunnen ook samen op het veld staan. Dat bewezen ze al eerder. Wat je met Esiti hebt, is dat hij enorm veel rust uitstraalt. Hij weet dat hij sterk is aan de bal en met een constant bewegende Dejaegere vindt bij bijna altijd een afspeelpunt. Dat kan niet anders dan werken. 

Multi-talent Chakvetadze

Over hem moeten we eigenlijk niet veel meer kwijt. Het is niet voor niets dat Barcelona en Bayern München hem van nabij volgen. Hij ziet alles. Hij ruikt alles. Snelheid, een hard schot, dodelijk voor doel.  En hij slaagt er vooral in om in een match heel low-key te blijven. Je kan hem een tijdje niet zien, maar plots is hij daar en creëert hij in tien minuten vier kansen. Dat is niet veel voetballers in onze eerste klasse gegeven. 

 Het is moeilijk om iets negatiefs over de jonge Georgiër te zeggen. Waar hij misschien nog iets meer aan moet werken is zijn gestalte. Een paar uurtjes per week in de fitness zouden geen kwaad kunnen, maar dat komt met de jaren. Kijk bijvoorbeeld naar Youri Tielemans. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties