Antwerp, Gent en Genk zitten achter dezelfde speler, maar ze zullen diep in de buidel moeten tasten

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 9 reacties
Antwerp, Gent en Genk zitten achter dezelfde speler, maar ze zullen diep in de buidel moeten tasten
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een dilemma voor Waasland-Beveren: misschien wel een recordbedrag incasseren voor een van je topspelers en dan wel een sterkhouder laten vertrekken met het oog op de degradatiestrijd? Of de vraag omkeren. Nooit eenvoudig zo'n dilemma.

"Ampomah heeft het bestuur ingelicht dat hij klaar is voor een stap hogerop. Hij wil deze transferperiode nog naar een club in België die hoger staat aangeschreven", dat meldde Het Laatste Nieuws. Hij zou een ploeg in ons land verkiezen omdat hij dan volgend jaar 'voetbalbelg' wordt.

En er zijn veel gegadigden voor de 23-jarige Ghanees die dit seizoen al goed was voor zes goals en vier assists in negentien matchen. Met Antwerp, Genk en Gent zitten er drie Belgische clubs achter de aanvallend ingestelde speler aan, maar er is ook interesse vanuit het buitenland.

Dilemma

Waasland-Beveren kan langs de ene kant een speler die weg wil laten vertrekken én flink  wat incasseren. Ze denken daarbij zelfs aan een bedrag hoger dan het clubrecord - de 2,5M voor Morioka (Anderlecht). Langs de andere kant verliezen de Waaslanders dan wel een van hun beste spelers en dat midden in de strijd om het behoud.

W-B heeft wel niet meer veel punten nodig in die degradatiestrijd. Met een overwinning tegen Charleroi zaterdagavond is het behoud zo goed als zeker en zo geraakt de transfer misschien wel in een stroomversnelling.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties